Zes varkens dood na val in beerput Tielt

Ruim 40 varkens zijn in het Belgische Tielt door de vloer van hun stal gezakt en in de onderliggende beerput gevallen. De brandweer moest eraan te pas komen om de dieren te redden, maar zes varkens hebben het ongeluk niet overleefd.

Voor de reddingsactie was speciaal materieel nodig en volgens de brandweer was de klus snel geklaard met in totaal 14 man personeel. Over de doodsoorzaak van de varkens wordt niet gemeld of zij om het leven kwamen door de val zelf, of omdat ze in hun eigen poep verdronken. Ook bestaat de mogelijkheid dat ze gestikt zijn door ammoniakgas, wat in grote hoeveelheden vrijkomt in een beerput.

De varkens zijn uit de beerput gehesen met een speciale haak in hun bek. Dat dit voor de dieren een pijnlijke zaak is lijkt duidelijk. Wat er met de overlevende varkens is gebeurd wordt niet gemeld.

Bron: Nieuwsblad ©AnimalsToday.nl Bart van Riel

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Wat een HORROR vindt dag in dag uit plaats in talloze stallen met honderden miljoenen prachtige onschuldige dieren.
  Dieren met een ziel en gevoel en die allerlei natuurlijke behoeftes hebben, willen spelen, knuffelen, vrij buiten lopen, in het zonnetje liggen en een lang en gezond leven willen hebben.
  In plaats daarvan worden zij op erbarmelijke manier misbruikt, mishandeld, uitgebuit, enorm geforceerd opgefokt met veelal genetisch gemanipuleerd voer en ladingen antibiotica, staarten hoektanden en balletjes worden afgeknipt, zij leven 24 uur per dag in hun eigen poep en pies met alle zéér sterke schadelijke gassen die hun longen en hart aantasten.
  En dat is allemaal bedacht door mensen en wordt héél bewust opgezet en in stand gehouden.
  Hoe kunnen we dit nu toch uitleggen en verantwoorden?
  Je schaamt je toch heel diep voor de samenleving waar wij in leven.
  De mens is en blijft het BEEST onder de dieren !!!