Cecilia, de eerste chimpansee ter wereld die uit een dierentuin bevrijd werd nadat erkend werd dat ze geen ding is maar een wezen met eigen rechten, is verliefd. Cecilia leefde jarenlang alleen in een betonnen behuizing in de beruchte Mendoza Zoo in Argentinië. Sinds april verblijft ze in een opvang in Brazilië.

chimpansee
Uit dierentuin bevrijde chimpansee Cecilia is nu verliefd | Foto: Proyecto GAP International

Sinds kort deelt ze haar woonruimte met Marcelino, een chimpansee van 10 jaar oud die geboren is in de opvang Sorocaba, in de staat Sao Paulo. Cecilia, 19 jaar oud, en Marcelina, beleven op dit moment hun wittebroodsweken, volgens de Cubaanse arts Alejadro Ynterian die eigenaar is van de Braziliaanse dierenopvang.

Toen Cecilia in de Braziliaanse opvang arriveerde was zij getraumatiseerd. Maar het leven lijkt Cecilia nu toe te lachen. Na een aantal maanden in eenzaamheid is Cecilia erg gelukkig met haar nieuwe maatje. Ze heeft zich uitstekend aangepast aan haar nieuwe leven in Brazilië. Haar eerdere pogingen om in contact te komen met een andere chimpansee, Billi, mislukten. Hij had geen interesse. Maar met Marcelino klikt het.

chimpansee
Marcelino en Cecilia | Foto: Proyecto GAP International

In de opvang waar Cecilia leeft, worden andere dieren opgevangen zoals leeuwen en beren die gered zijn uit lokale circussen, dierentuinen en uit de handel met wilde diersoorten.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer