In Zoetermeer zijn bij Aquapark het Keerpunt zes honden in beslag genomen. De honden zijn de huisdieren van de voormalige eigenaresse van het zwembad.

Zoetermeer
Vijf mastino napoletano’s werden in beslag genomen | Foto: Tim Dawson via Wikimedia Commons

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) startte na een tip een onderzoek. Naast het zwembad zijn twee mobiele woningen geplaatst die gebruikt worden als grote hondenhokken. De honden die in de woningen werden aangetroffen leefden er onder erbarmelijke omstandigheden. Volgens de inspecteurs van de LID was de stank van hondenpoep en -pies is niet te harden.

Inspecteur Jolanda Scharroo:

“Normaal ademen was niet meer mogelijk, zowel voor mens als dier.”

In de woning werden alleen een koelkast, een oud bankstel, een paar bedden en twee televisies aangetroffen. Op de grond lagen verdroogde uitwerpselen en stonden twee lege voerbakken. De honden werden onmiddelijk naar buiten gebracht voor frisse lucht. Het gaat om vijf mastino napoletano’s en een Engelse buldog.

Over de honden bij het zwembad waren al meerdere meldingen gedaan. De dieren zouden rond de zwembaden lopen, maar de toenmalige eigenaresse ontkende dat.

Inmiddels is de eigenaresse van de dieren aangehouden. De honden zijn naar een veilig onderkomen gebracht door de dierenambulance.

Bron: OmroepWest ©PiepVandaag.nl