Sammy is met haar speelse gedrag een zeer geliefde zeehond bij de lokale bevolking van kustplaats Brixham, Engeland. Toen ze afgelopen weekend werd gezien met een lange pijl in haar lichaam trokken bezorgde bewoners dan ook direct aan de bel. Met man en macht wordt er momenteel gezocht naar de gewonde zeehond.

Sammy
Zeehond Sammy beschoten met kruisboog | Foto: British Divers Marine Life Rescue/Facebook

Al jaren brengt de vrouwelijke zeehond bezoekjes aan Brixham, een kustplaats in Engeland. Hier gaat ze lokale vissers langs om te bedelen voor een lekker visje. Inmiddels is ze met haar vrolijke karaktertje een lokale beroemdheid geworden en zijn de bewoners haar liefkozend Sammy gaan noemen.

Afgelopen zondag trokken bewoners van Brixham aan de bel toen ze werd gezien met een pijl in haar lichaam. De zestig centimeter lange speer steekt uit de rug van het diertje, vlak naast haar wervelkolom. Om het incident nog erger te maken, lijkt Sammy hoogzwanger te zijn.

Mogelijk verlamd

Meerdere mensen hebben het dier met de pijl in haar lichaam waargenomen. Met boten en duikers werd gezocht naar de zeehond. Helaas was het niet mogelijk om dichtbij te komen, omdat Sammy dieper het water indook. Gelukkig lijkt ze nog redelijk te eten en te zwemmen. British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) ontdekte wel dat ze haar achterste flippers niet gebruikte. Dit zou kunnen betekenen dat de zeehond door de speer gedeeltelijk verlamd is.

BDMLR roept getuigen van het incident op om naar voren te komen, zodat duidelijk wordt wat er precies is gebeurd. Of het gaat om een incident of een bewuste aanval is namelijk nog steeds niet duidelijk, hoewel een incident buitengewoon onwaarschijnlijk is. Het is dan ook te hopen dat er snel duidelijkheid komt over dit trieste voorval.

Sammy de zeehond, voor het incident, hoopt op een visje:
.

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen