Een experiment op honden door een universiteit in Austrië heeft veel kritiek gekregen van dierenbeschermers. Tijdens het omstreden experiment, wat werd uitgevoerd door Monash University, werden honden gereanimeerd om vervolgens te worden afgemaakt. Critici zeggen dat de dieren in feite twee keer zijn omgebracht.

experiment
Foto: Wikimedia Commons

Het doel van het hondenexperiment was om te onderzoeken hoe goed harten bewaard kunnen worden voor een transplantatie als de donor al is overleden. Twaalf greyhounds werden verstikt, hun harten werden verwijderd en daarna teruggeplaatst. Vervolgens werden de honden gereanimeerd om daarna alsnog te worden gedood.

Dierenrechtenorganisatie Humane Research Australia vindt het experiement van Monash University nodeloos wreed, omdat de dieren na hun reanimatie weer zijn gedood. Directeur Helen Marston:

“Mensen denken dat dit soort dingen lang geleden gebeurden of ergens in het buitenland, maar deze experimenten vinden nu plaats”.

De Monash University is nog niet naar buiten gekomen met een verklaring. Greyhounds worden in Australië vaker gebruikt voor dierproeven. Vorig jaar werden door de Universiteit van melbourne schroeven in de schedels van de honden geplaatst.

Bron: Vroege Vogels ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor