In Engeland heeft de dood van twee paarden als gevolg van de overstromingen in zowel binnen als buitenland tot een storm van protest. De paarden verdronken in een ondergelopen weiland in Fosse Park in Leicester afgelopen weekend. Zondag deed hoefsmid Mark Johnson samen met zijn zoon verwoede pogingen de dieren te redden maar dat mocht helaas niet baten.

Paard Fosse Park
Foto: Help the horses of Fosse Park

Uit frustratie en woede maakte hij vervolgens een speciale pagina aan op Facebook waarop hij een zelfgemaakte video van het drama plaatste.

‘Toen ik in de modder neerknielde bij dit paard en wist dat het niet meer te redden was, beloofde ik hem dat zijn dood niet voor niets zou zijn”, aldus Johnson.

In slechts twee dagen tijd kreeg de pagina maar liefst 34.000 likes.

Daarbij kunnen bezoekers een petitie ondertekenen. De petitie roept de Britse minister van Voeding Milieu en Plattelandszaken op de wet te wijzigen zodat het voor paardenwelzijnsorganisaties makkelijker wordt paarden die lijden in beslag te nemen.

Ook werd er een betoging georganiseerd in Fosse Park. De zaak heeft inmiddels ook de aandacht van de internationale paardenwelzijnsorganisatie World Horse Welfare getrokken. Zij monitoren de zaak volgens Johnson maar ondernemen pas actie als de RSPCA, de Britse dierenbescherming daar om vraagt.

De RSPCA was door Johnson gebeld toen hij probeerde de paarden die toen nog in leven waren te redden. De dierenbeschermingsorganisatie geeft aan alleen in actie te kunnen komen als de wet wordt overtreden en bij “duidelijke aanwijzingen van verwaarlozing.” Inmiddels heeft de politie de eigenaar van de paarden gesproken en bekend gemaakt dat er geen strafrechtelijk onderzoek zal worden geopend.

Bron: Algemeen Dagblad ©PiepVandaag.nl