Wat leek op een rugzak die brandend op de weg lag bleek tot schrik van patrouillerende agenten in Apeldoorn een levend konijn te zijn dat in brand was gestoken. De politie van Apeldoorn weet inmiddels wie het baasje is en zoekt naar de dader(s) voor wie het schijnbaar geen probleem is om een dier levend te verbranden.

in brand
Welke lafaard(s) stak(en) dit konijn in brand? | Foto: Politie Apeldoorn/Facebook

Het brandende konijn werd in de nacht van zondag op maandag rond 1 uur gevonden op de Woudhuizermark in Apeldoorn. De dienstdoende agenten hebben het vuur van het brandende konijn ‘geslagen’, maar de verwondingen waren dermate ernstig dat besloten moest worden het dier in te laten slapen. De agenten zijn erg boos door het voorval, zo schrijven ze op Facebook:

“Vond je het nodig om het konijn in een doos te stoppen en er een jas overheen te leggen en dan het konijn in brand te steken? Was dat allemaal nodig? Had je het konijn dan niet beter ergens anders aan kunnen bieden? Of heb jij geen gevoel? Deed het jouw dan helemaal niks? Wij zijn in iedere geval ontzettend kwaad.”

Inmiddels is achterhaald wie de eigenaar is van het konijn en is ook bekend dat het dier uit de tuin is gestolen of uit zichzelf ervandoor ging. Wie vervolgens zo laf was/waren om het konijn in brand te steken is nog niet bekend en daarvoor roept de politie hulp van het publiek in.

UPDATE*********Inmiddels is bekend geworden wie de eigenaar is van het konijntje. Vermoedelijk is het konijntje…

Geplaatst door Politie Apeldoorn op Zondag 18 augustus 2019


Wie stak(en) het konijn in brand?

Niemand mag zijn of haar straf ontlopen wanneer een dier ernstig leed is aangedaan. Weet je wie het konijn in brand stak(en)? Meld het dan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844, of via het nummer van de dierenpolitie: 144. Wil je niet in contact treden met de politie dan kun je ons ook mailen: redactie@animalstoday.nl. Wij zorgen dan dat je informatie anoniem op de juiste plek belandt.


Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.