Wie dumpte op dinsdag 25 juni of kort daarvoor een kleine Soay ram in natuurgebied de Oostvaardersplassen bij Lelystad? Staatsbosbeheer vond op die dag het schaap op de Praamweg. De oormerken waren verwijderd, waardoor de herkomst van het dier vooralsnog niet te achterhalen is.

Wie dumpte deze Soay ram in de Oostvaardersplassen?
Wie dumpte deze Soay ram bij de Oostvaardersplassen? | Foto: Comité Dierennoodhulp

De dierenambulance van stichting Dierennoodhulp Flevoland heeft de kleine ram (formaat labrador) opgehaald. Na overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nam die contact op met Comité Dierennoodhulp.Tijdens en rond de offerslacht is Comité Dierennoodhulp doorlopend bereikbaar voor de opvang van schapen en andere dieren die gered zijn van illegale onverdoofde slacht. Op 16 juni waren daardoor al 35 schapen gered, die her en der in het land zijn opgevangen. Na een quarantaineperiode krijgen ze een nieuw leven, bij mensen die ze vrijwaren van de slacht.

Wie dumpte deze Soay ram in de Oostvaardersplassen?
Eerst 3 weken in quarantaine, dan beschikbaar voor adoptie | Foto: Comité Dierennoodhulp

De gedumpte Soay ram is opgevangen bij Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen, waar 16 van de eerder geredde 35 schapen in quarantaine zitten. Het dier is donderdagavond gebracht en gaat volgens de regels ook 3 weken in afzondering. Een dierenarts doet bloedonderzoek en na gezondverklaring zal de ram gecastreerd worden. Daarna zoekt Comité Dierennoodhulp een liefdevol thuis voor hem, waar hij wél gewenst is:

“Het dumpen van dieren is strafbaar, maar buiten dat, zo ga je toch niet met je dieren om? Comité Dierennoodhulp is van mening dat als je een dier neemt of geboren laat worden je ook de verantwoordelijkheid daarvoor hebt en het dier een goed leven dient te geven. Ook als het je wat minder uitkomt. Mensen die zo wreed met dieren omgaan, en ze als oud vuil dumpen of doden zouden een houdverbod dienen te krijgen.”

.

Wie dumpte deze Soay ram in de Oostvaardersplassen?
Wie dumpte deze Soay ram? | Foto: Comité Dierennoodhulp

Wie dumpte deze Soay ram?

Omdat het dumpen van dieren strafbaar is en het schaap geen oormerk meer had kunnen de foto’s bij dit artikel wellicht helpen. Wie herkent deze Soay ram? Waar komt het dier vandaan? Weet iemand wie het dier gedumpt heeft? Wanneer je een antwoord hebt op een of meer van deze vragen, neem dan alsjeblieft contact op met de dierenpolitie via telefoonnummer 144. Wil je liever iets anoniem melden via House of Animals? Mail dan naar info@houseofanimals o.v.v. ‘Tip gedumpte Soay ram’.
.

.
Bron:

35 schapen gered van illegale offerslacht

©AnimalsToday.nl BVR