Zeker duizend veganisten hebben dit weekend 24 uur lang op de Dam in Amsterdam actiegevoerd om aandacht te vragen voor het gebruik van dieren door mensen.

Anonymous
Deelnemers van Anonymous for the Voiceless vragen in een stil protest op de Dam in Amsterdam aandacht voor het gebruik van dieren.

Aanhangers van Anonymous for the Voiceless vormen samen een ‘Cube of Truth’. De betekenis van Cube of Truth is letterlijk een kubus van de waarheid. Deelnemers dragen zwart-witte kleding en Anonymous-maskers. In een vierkant wordt er vreedzaam en statisch gedemonstreerd. Sommige hebben borden vast met het woord Truth erop en anderen laten videobeelden zien van het leed van dieren.

Dieren lijden anoniem

Waarom een masker? Het masker staat voor al die miljoenen anonieme dieren die gebruikt en onderdrukt worden in de vee-industrie. Het masker valt ook op. Door het dragen van een masker kan het publiek naar de beelden kijken die getoond worden, zonder afgeleid te worden door de persoon die het beeldscherm vasthoudt.

De beelden worden door deze vorm, een Cube of Truth, niet aan het publiek opgedrongen, want de mensen die interesse hebben, komen zelf naar de beelden kijken. Dit geeft Anonymous for the Voiceless de kans om naar aanleiding van de beelden in gesprek te gaan.

Anonymous for the Voiceless is in april 2016 opgericht in Australië door Paul Bashir en Asal Asalamadari. Op straat worden beelden getoond waarop te zien is hoe mensen met dieren omgaan. Deelnemers gaan naar aanleiding van de beelden in gesprek met het publiek. Zo willen ze bereiken dat meer mensen zich bewust worden van dierenleed. Wereldwijd vinden dit soort acties nu al in 900 steden plaats. In Nederland zijn ze sinds de zomer van 2017 actief in 24 steden. De organisatie heeft als doel een wereld waarin dieren niet meer worden gebruikt door de mens.

Dam

Zaterdagnacht om 3 uur ging Karen Soeters samen met collega Esther Kef van House of Animals naar de Dam en sprak met de demonstranten:

“Mijn hond Wolfje was ook mee en zij kreeg alle liefde aandacht zoals ze inmiddels gewend is. Het contrast met de beelden van de dieren die op de schermen worden getoond werd hiermee nog pijnlijker. ‘Why we love Dogs, eat Pigs and wear Cows’.

Bekijk hier de beelden die ‘s nachts gemaakt zijn op de Dam:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
  • Lees ook:

‘Anoniem voor de stemlozen’ Cube of Truth in Haarlem

@AnimalsToday.nl