De bijen hebben het moeilijk. Aantallen nemen drastisch af en dat heeft grote gevolgen voor de bio-diversiteit en dus ook voor de mens. “Eén van de redenen waarom bijen het zo zwaar hebben, is het beperkte aanbod van drachtplanten. Dit zijn planten die nectar en stuifmeel leveren, het voedsel voor de bijen en grondstof voor de honing”, aldus Odin-imker Jos Willemse.

Bijen

Om een bijdrage te leveren aan de bijenvoedselvoorziening in het vroege voorjaar, wil Jos deze herfst 40.000 bloembolletjes planten op vier bio-dynamische boerderijen waar bijenkasten staan. Wij kunnen hem daarmee helpen!

Sponsor 12 bloembollen
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een verbetering van de biodiversiteit en de bijen helpen? Doe dan mee en sponsor: 12 bio-bloembollen voor bijen & co voor € 2,95. Als dank ontvangt u een unieke bijen-ansichtkaartenset van Odin. De kaarten zijn te koop via Odin-afhaalpunten, de Odin webwinkel, boerderijwinkels en diverse natuurvoedingswinkels.

Plant zelf bloembolletjes op een bio-dynamische boerderij
Wilt u meer doen en daarmee gelijk een gezellige dag beleven? Help dan zélf mee met het planten van de biologische bloembolltjes! Dit najaar wordt op de vier biodynamische boerderijen waar Odin-bijen vliegen bolletjes geplant. Odin nodigt u van harte uit om alleen of met familie en vriende een handje te komen help met het planten van de bolletjes tijdens de Odin-plantdagen. Mooi herfstweer is besteld en Odin zorgt voor lekkere proviand.

Plantdagen:
* Zaterdag 13 oktober: bd-boerderij Gaos in Swifterbant
* Zaterdag 20 oktober: bd-zorgboerderij Vijfsprong in Vorden
* Zaterdag 27 oktober: bd-zorgboerderij Beukenhof in Breda
* Zaterdag 3 november: bd-zorgboerderij Thedingshsweert in Tiel.

De plantdagen beginnen om 10.00 uur op locatie en duren tot ca. 15.00 uur ’s middags. Odin zorgt voor gereedschap, uitleg en natuurlijk koffie, thee en lunch.

Aanmelden
Heeft u zin om te komen helpen? Meldt u dan nu aan voor een of meer plantdagen via consument@odin.nl of tel. 0345-575154

Bron: Odin ©PiepVandaag.nl