Dit weekend , zaterdag 13 mei, wordt opnieuw wereldwijd opgeroepen om alle dolfinaria te sluiten. Dolfijnen, orka’s en andere zeedieren horen geen van allen thuis in kleine bassins die hun welzijn schaden. Het is niet moreel om geld te verdienen aan dierenleed, dat veel verder strekt dan alleen de krappe behuizing en het doen van kunstjes voor publiek. Daarom moeten de tanks leeg.

Empty the Tanks
Foto: Bart van Riel/Animals Today

Zaterdag krijgt het Dolfinarium in Harderwijk deze boodschap te horen van de deelnemers aan Worldwide Empty the Tanks 2017. De Nederlandse initiatiefneemster is Janet Mulder. Op Facebook schrijft zij:

“Maak grote spandoeken, banners, bordjes en trek zoveel mogelijk DolphinProject kleding aan. Flyers en folders worden door mij verstrekt. ”

Empty the Tanks
Foto: Bart van Riel/Animals Today

Gruwelen
Nadat Rachel Carbary een bezoek bracht aan Taji in Japan, waar de vreselijke jacht op dolfijnen plaatsvindt, besloot zij om een bewustwordingscampagne te starten met een jaarlijks evenement: Empty the Tanks. Dit jaar is het editie vijf. Taji is bekend van de film The Cove, waarin de voormalige dolfijnentrainer Ric O’Barry de bloedige gruwelen laat zien die de dolfijnen in Japan aangedaan worden. Ofwel voor hun vlees, of om te leven in gevangenschap in een dolfinarium of zeepark.

Empty the Tanks

Hij komt!
Empty the Tanks is verbonden met Ric O’Barry’s DolphinProject. Volgens Janet Mulder zal hij zelf in Harderwijk aanwezig zijn:

“Het is 100% zeker dat RIC ‘O BARRY ook komt!”

Empty the Tanks
Gevangen in te kleine bassins | Foto: Bart van Riel/Animals Today

Tijdens het eten (rond 17.15 17.30) zal er een collectebus voor de deelnemers staan om een donatie te doen. Er zullen ook dingen verkocht worden zoals stickers, armbandjes, sleutelhangers, plakboeken voor kinderen en setjes postkaarten. De opbrengst gaat naar Ric ‘O Barry van DolphinProject en Dr. Ingrid Visser van Orca Network, aldus de organisatie op Facebook.

Weer
Het wordt zaterdag een graad of 19, bij een matige wind met afwisselend zon en kans op onweer. Het lijkt prima weer te worden om je aan te sluiten bij de vredige demonstratie Empty the Tanks in Harderwijk, die begint vanaf 09.15, duurt tot 17 uur en plaatsvindt op de Boulevard voor het Dolfinarium. Zie hier de Facebookpagina voor meer informatie.

Empty the Tanks
Ook Seaworld moet de poorten sluiten | Foto: Bart van Riel/Animals Today

“After seeing the direct link between the dolphin slaughters and the captivity industry, I felt like I needed to do more. There are dolphins and whales suffering in captivity across the world and I wanted to be a voice for them.” ~ Rachel Carbary”

Bekijk hier het interview van Animals Today met Ric O’Barry.

©AnimalsToday.nl Bart van Riel