Oprichtster van de Michigan Cat Rescue, Nancy Hutchinson, bracht in mei 2015 een bezoek aan een dodingsasiel Daar viel haar oog op een prachtige kat met blauwe ogen. Ze viel meteen voor hem en besloot hem zelf te verzorgen tot ze een geschikt baasje voor de kat zou vinden.

eenogige kat
Foto: Michigan Cat Rescue Facebook

Zijn naam was Apollo en hij had zijn bejaarde eigenaar verloren, toen ze naar een verpleeghuis verhuisde. Nu was hij zelf een senior die gevangen zat in een asiel met een onzekere toekomst.

Luchtweginfecties zijn zeer besmettelijk en komen vaak voor bij katten die in volgepropte asielen zitten. Ook Apollo was hiermee besmet. Bij hem was het echter zo erg dat zijn linkeroog scheurde en operatief verwijderd moest worden. Daarmee verloor hij één van zijn mooiste kenmerken: zijn ijsblauwe ogen. Aangezien veel mensen hun huisdier kiezen op basis van uiterlijk, zakte bij Nancy de moed steeds meer in de schoenen. Zijn leeftijd werkte ook al niet echt mee en nu hij had ook nog een oog verloren.

Tijdens een adoptie-event was Nancy getuige van een hartverscheurend tafereel toen een bezoekster Apollo benaderde en hardop vertelde wat ze van hem vond.

“Apollo zat in een kooi en de vrouw zei tegen hem dat hij lelijk was. Ik denk echt dat hij het begreep want hij deed zijn koppie naar beneden. Ik voelde zo’n medelijden met hem dat ik de tranen niet kon tegenhouden.”

Nancy probeerde alles om een perfect huis te vinden voor de kat waar ze zo verliefd op was geworden. En eindelijk, na 19 maanden, kreeg ze een adoptie aanvraag binnen die meteen haar aandacht trok. Denise, midden 50, financieel stabiel en geen andere huisdieren.

“Ik weet niet wat het was, maar weer kon ik mijn tranen niet bedwingen en wist ik dat dit het nieuwe baasje van Apollo zou worden. Ik belde haar meteen en vertelde haar dat we zo lang op haar gewacht hadden. Toen hield zij het ook niet droog.”

Toen Denise Nancy en Apollo ontmoette waren er nog meer tranen. De ‘lelijke’ kat had eindelijk zijn match gevonden. Nancy benadrukt dat er naast Apollo, die gelukkig zijn happy end heeft gevonden, nog meer speciale katten zijn die nog steeds op een baasje wachten.

“Ze zijn niet perfect, maar ze hebben een goed hart, een mooie ziel en verdienen zeker een tweede kans.”

Bron

Sophie Janssen