Een terminaal kankerpatiënte in Engeland is overleden, nadat ze bij het ziekenhuis afscheid heeft mogen nemen van haar geliefde paard: haar laatste wens.

Paard
Photo Credit: Saparevo via Compfight cc

Personeel van het Royal Albert Edward Infirmary ziekenhuis in Wigan, nabij Manchester, besloot de laatste wens van kankerpatiënte Sheila Marsh, om afscheid te nemen van twee van haar paarden, in vervulling te laten gaan. De 77-jarige vrouw, die door haar ziekte nog moeilijk kon praten, riep zachtjes naar haar favoriete paard, Browen, voor wie ze ruim 25 had gezorgd, die naar haar toe kwam gelopen en zachtjes haar wang aanraakte met zijn neus.

Mevrouw Marsh’s dochter Tina verklaart:

“Het was ontzettend belangrijk voor mijn moeder. Ze was één van de hardst werkenden mensen die je kon ontmoeten en ze zou alles voor een ander over hebben”.

De terminaal zieke vrouw overleed niet lang na het bijzondere ziekenhuisbezoek. Sheila Marsh laat zes paarden, drie honden, drie katten en een aantal andere dieren achter.

Bekijk hier foto’s van de laatste ontmoeting.

Bron: BBC ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.