Een groep van 8 jongeren heeft geprobeerd een zeehondenpup levend te begraven op het strand van Crimdon in het Verenigd Koninkrijk. Toen een jonge moeder, die daar toevallig liep met haar hond, er iets van zei, kreeg zij een vuist in haar gezicht.

baby-zeehond
Jongeren probeerden baby-zeehond levend te begraven | Foto: Andreas Trepte/Wikimedia

Sarah Tough, een 25-jarige moeder van twee kinderen, maakte maandag rond lunchtijd een strandwandeling met haar hond, toen ze op het schokkende tafereel stuitte: acht tieners mishandelden een baby-zeehond, die was aangespoeld, en probeerden het diertje levend te begraven. Sarah kwam direct in actie en riep tegen de tieners:

“Wat zijn jullie daar verdomme aan het doen?”

De groep jongeren waren daar niet van gediend, waarop ze haar een klap op het gezicht gaven. Sarah:

Ik dacht er niet bij na, dat was gewoon mijn spontane reactie. Ik riep dat ze weg moesten gaan en dat ik anders de politie zou bellen. Ze begonnen gewoon te lachen. Hun ‘leider’ vroeg wie ik wel dacht dat ik was, waar ik het lef vandaan haalde om hen te zeggen dat ze moesten oprotten. Toen gaf hij me een slag in mijn gezicht. Ze waren zo wreed en vol van haat, het maakte mij echt kwaad.”

https://twitter.com/UKCelebrity/status/839438383466364928

Sarah bloedde hevig aan haar neus, maar gelukkig werd zij bijgestaan door haar trouwe viervoeter: haar hond Tally viel direct haar aanvaller aan en beet hem in zijn enkel. Sarah:

“Ik riep Tally dat hij moest loslaten, en dat deed hij meteen. Daarop lieten de acht jongeren de zeehond voor wat hij was en wandelden ze weg.”

Sarah belde direct daarna de politie en de dierenbescherming, die zich over het kleine zeehondje ontfermden. De baby-zeehond kreeg wat te eten en is daarna weer in zee uitgezet.

Bron: Nieuwsblad.be, the Sun ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.