De Canadese Colin Graham gaat geen golf te hoog. De boerderij-eigenaar, en tevens ervaren zwemmer, kreeg de laatste maanden op zijn erf bezoek van familie vos. Toen afgelopen zondag de provincie werd opgeschrikt door overstromingen naar aanleiding van hevige regenval, kon hij nog maar één telg uit het vossennest bespeuren. En wel boven op een rots, omgeven door niets anders dan… water. Colin en zijn maatje Jordan zagen geen andere oplossing: zwembroek aan.

vos gered van verdrinkingsdood
Twee vrienden riskeren eigen leven om vos te redden van verdrinkingsdood | Foto: Sean Schofer

Colin:

“Sinds de lente worden we al bezocht door de rode dierenfamilie, dus mijn zus bekommerde zich vanwege het water om het lot van de beesten.”

Colin en Jordan zijn in de auto gesprongen, waarna ze boven de eindeloze brede waterhorizon één rots en één vos zagen uitsteken. Ze zwommen er op uit om te zien of er nog meer gestrande vossen waren. Omstander Derek Roeher postte direct foto’s op Twitter van de twee die het water trotseren en liet erbij weten dat er ternauwernood twee vossen gered zijn van een rotsheuvel die op een haar na onderwater was komen te staan.

En als je je hoofd boven het maaiveld uit steekt, zijn er uiteraard ook mensen die daar maar al te graag met hun sabeltje voorbij komen. Zo werden de twee heldhaftige dierenvrienden online alom geëerd, maar ontvingen ze ook kritiek. Het zou levensgevaarlijk zijn om zomaar het water in te springen. Volgens de Amerikaanse National Weather Service is overstromingswater namelijk een sluipmoordenaar. In het nieuws is vaak meer aandacht voor de onstuimige en gewelddadige beelden van orkanen en tornado’s, maar wat de meeste mensen niet weten is dat je door de krachtige stroming van een laag overstromingswater van slechts 15 centimeter hoog, al meegezogen kunt worden.

Gelukkig bleken Colin en Jordan zo slim als hun harige drenkelingen en liep het dus goed af.

Post by Sean Schofer TVN.

 

Bron: Huffington Post ©PiepVandaag.nl  Kee Huidekoper