Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne geeft House of Animals noodhulp aan dieren. En vrachtwagens spelen daar een belangrijke rol, want zonder vrachtwagens had de noodhulp niet door het land verspreid kunnen worden. Verder kregen we afgelopen week een heel mooi bericht van een organisatie die House of Animals steunt in Oekraïne. 
vrachtwagens
Oekraïne: Een leger aan vrachtwagens om viervoeters te helpen | Foto: UPAW

UPAW, onze partner in Oekraïne, heeft werkelijk een leger aan vrachtwagens en busjes om voedsel te brengen daar waar nodig! En in zo’n vrachtwagen past heel erg veel voedsel, kunnen we jullie vertellen. Het organiseren van de logistiek is een gigantisch karwei, want er moeten brokken, medicijnen en spullen voor noodhulp door het land vervoerd worden. En dit moet naar gebieden waar er enorm zwaar wordt gevochten. De mensen die de vrachtwagens en busjes rijden zijn enorm dapper en moedig. Zij hebben maar een doel en dat is de Oekraïense viervoeters in nood een vol buikje bezorgen.

Onvoorstelbaar wat UPAW voor elkaar heeft gekregen in deze omstandigheden sinds het begin van de oorlog. Er zijn tonnen en tonnen met voedsel door heel het land verspreid. Vanuit House of Animals zijn we erg blij met de samenwerking met UPAW, zonder onze partner zou het een enorme uitdaging voor ons zijn de noodhulp te krijgen waar nodig.

vrachtwagen
Vrachtwagen vol noodhulp | Foto: UPAW

Animals Ukraine 911

Verder ontving House of Animals een mooi bericht van Robert Sargsyan van Animals Ukraine 911 die we graag met jullie delen.  De opvang moest met urgentie drie ruimtes in zijn dierenkliniek renoveren. Er zijn heel veel dieren in de omgeving van Charkov die door de oorlog medische hulp nodig hebben. Daarnaast worden hier dagelijks 10 dieren gesteriliseerd en gevaccineerd. En dankzij de 15 vrijwilligers van de kliniek, voeren ze zo’n 1.000 honden en 2.000 katten.
dierenkliniek
Renovatie van drie kamers van Oekraïense dierenkliniek | Foto:
Daarnaast heeft Robert een opvang met bijna honderd dieren. Hijzelf is geen dierenarts maar redt dieren en zorgt ervoor dat ze medische hulp krijgen. De zwerfdieren die hij redt, brengt hij eerst naar de kliniek en daarna naar de opvang. Vanuit House of Animals helpen we met de renovatie van de kliniek. En vorige week stuurde Robert ons dit bericht:
“Goedenavond vrienden!
Wij willen House of Animals bedanken en natuurlijk onze vrienden Frida de Boer, Karen Soeters, Estefania Pampin Zuidmeer, etc. die ons meerdere keren hebben gesteund!
Zij hebben ons geholpen met het bouwen van kamers in onze kliniek en dankzij hen en natuurlijk hun vrienden die geld gedoneerd hebben, zitten onze pups in goede omstandigheden, hebben ze vloerverwarming en is de kamer volledig gestoffeerd.
En dankzij een donatie van 1000€ konden we de energierekening betalen die zich al had opgestapeld. Ze hebben het probleem opgelost met de werknemers die ook betaald moesten worden.
Vrienden, jullie zijn echt geweldig!
Ik ben erg dankbaar om mensen als jullie.
Bedankt!”

Help je mee?

  • Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen: klik hier
  • Dit verhaal was ook te lezen op Facebook

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer