House of Animals kreeg een hele bijzondere aanvraag vanuit het zwaar getroffen Charkov in Oekraïne. Robert van Animals Ukraine 911 moest met urgentie drie ruimtes in zijn dierenkliniek renoveren. Er zijn heel veel dieren in de omgeving die door de oorlog medische hulp nodig hebben. Daarnaast worden hier dagelijks tien dieren gesteriliseerd en gevaccineerd. En dankzij de vijftien vrijwilligers van de kliniek, kunnen ze zo’n duizend honden en tweeduizend katten voeren.
dierenkliniek
Renovatie van drie kamers van Oekraïense dierenkliniek | Foto: Animals Ukraine 911
Wat betreft de dierenkliniek: een ruimte zal de quarantaineruimte worden. De andere ruimtes zijn bedoeld voor het herstel van dieren na een ingreep, tot ze de kliniek kunnen verlaten. Daarnaast wil Robert verder vloerverwarming installeren en een ventilatiesysteem en watervoorzieningen aanbrengen. Gelukkig kunnen ze alle materialen lokaal inkopen en zijn ze momenteel druk bezig met de renovatie.
honden Oekraïne
Foto: Animals Ukraine 911

Dierenartsen

Met deze extra ruimtes kan Animals Ukraine 911 minstens dertig dieren per dag helpen in plaats van tien. Momenteel houdt een dierenarts zich bezig met de sterilisaties. Ze gaan nog twee dierenartsen inschakelen, die dit werk gratis doen. Tot nu toe zijn er in de kliniek namelijk 450 dieren gesteriliseerd. Daarnaast heeft Robert een opvang met bijna honderd dieren. Hijzelf is geen dierenarts maar redt dieren en zorgt ervoor dat ze medische hulp krijgen. De zwerfdieren die hij redt, brengt hij eerst naar de kliniek en daarna naar de opvang. Deze mensen hebben een groot hart voor dieren en doen er alles aan om zoveel mogelijk oorlogsdieren te helpen. Vanuit House of Animals moesten we dit project wel steunen, aangezien hiermee heel veel dieren van noodhulp worden voorzien!
Renovatie van een van de ruimtes | Foto: Animals Ukraine 911
Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen. Met jullie hulp zorgen we ervoor dat de zwerfdieren van Charkov medische hulp krijgen:
  • Help asieldieren in Oekraïne de winter door en doneer. Iedere bijdrage wordt gewaardeerd en uiterst zorgvuldig besteed.
  • Lees ook op AnimalsToday:

Karen’s blog: Dieren helpen in Oekraïne deel 1

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer