Greg Mahle, een Amerikaanse vrachtwagenchauffeur, heeft in zijn leven al zo’n 55.000 honden gered van de dood. Zijn organisatie, Rescue Road Trips, transporteert honden, die in zogenaamde ‘kill shelters’ zitten in de zuidelijke staten van Amerika, naar liefdevolle gezinnen in New England (de noordoostkust van de VS), die de dieren willen adopteren en een thuis willen bieden.

Rescue Road Trips - vrachtwagenchauffeur
De vrachtwagen van Greg Mahle’s Rescue Road Trips | Foto via Facebook

Het wemelt van de kill shelters in Amerika: dierenasielen waar dieren worden afgemaakt als ze niet binnen een paar dagen worden geadopteerd. Hier komen honden en katten terecht, die zijn gedumpt, ziek zijn of op straat zwerven. Een echte kans hebben de dieren niet.

Greg vindt dat onacceptabel en heeft er zijn werk van gemaakt deze dieren van de dood te redden en naar hun nieuwe, permanente thuis te brengen, bij gezinnen die ze liefdevol zullen verzorgen. Hij haalt de honden met zijn vrachtwagen op bij pleegfamilies en brengt ze naar liefdevolle gezinnen. Hij legt behoorlijke afstanden af: wel 6.000 kilometer per week! Hij vertelt op zijn website:

“Dinsdags vertrekken we uit Ohio en rijden door Kentucky, Tennessee en Mississippi en arriveren woensdagavond laat in Texas. Donderdags vertrekken we uit Texas en rijden we door Louisiana en dan rijden we naar het noorden, in de richting van Tennessee. Vrijdags rijdens we vanuit het zuiden helemaal tot voorbij de Mason-Dixon lijn (de grenslijn tussen de staten Pennsylvania en Maryland – red.). Zaterdag is de magische dag, want nadat ze oog in oog hebben gestaan met de dood, beginnen alle honden die bij me zijn aan een met liefde gevuld leven bij hun nieuwe thuis. Het is een prachtig, emotioneel moment voor ons allemaal. Ja, we laten tranen van blijdschap vloeien. Op zondag komen we thuis voor wat welverdiende rust en op maandag maken we de trailer en alle benches schoon, om op dinsdag weer te vertrekken”.

Per keer vervoert Greg zo’n 80 tot 120 honden in de trailer van zijn vrachtwagen. De dieren worden nooit alleen gelaten. Greg:

“Vanaf het moment dat de eerste hond wordt ingeladen, totdat de laatste hond is afgeleverd is er minstens één persoon aanwezig in de trailer. Op deze manier wordt enige discomfort direct verholpen”.

Greg slaapt zelfs bij de honden in de trailer:

“Wij slapen waar de honden slapen”.

Alle honden worden in hun eigen bench vervoerd en hebben 24 uur per dag beschikking tot voldoende schoon drinkwater. Onderweg stopt Greg regelmatig om de honden te laten plassen, hun pootjes te laten strekken en om te eten en drinken. En als de honden aangeven buiten de geplande stops even naar buiten te willen, dan zet hij zijn vrachtwagen aan de kant en laat hij het dier even uit. In zijn eentje kan Greg natuurlijk niet 100 honden tegelijk uitlaten, dus heeft hij een team van vrijwilligers verspreid over het land, die hem hierbij helpen:

“Langs de route zijn er groepen vrijwillige ‘Angels’. Deze groepen bieden wandelingen en liefde aan de honden, stellen ze gerust en brengen individueel tijd met ze door”.

Greg heeft zijn liefde voor honden van zijn moeder meegekregen. Greg vertelt:

“Mam heeft me altijd zwervers in huis laten nemen, zelfs toen ik een klein jongetje was. In al mijn vroegste herinneringen komt wel een of ander bastaardje voor. Dat werd destijds geen adoptie genoemd, maar gewoon arm zijn. Door mijn moeder leerde ik al heel jong hoe het is om van een hond te houden en om van gehouden te worden door een hond. Ik leerde ook dat stambomen niet belangrijk zijn. Mijn moeder vond het belangrijk dat ik deze dingen weet, omdat zij ook altijd van honden heeft gehouden”.

Dankzij Greg en zijn team van vrijwilligers zijn er al ruim 55.000 honden van de dood gered en evenveel gezinnen voorzien van een nieuw gezinslid. Wat PiepVandaag.nl betreft is hij een echte held!

Hieronder een filmpje van de Rescue Road Trip van 14 november jongstleden

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor