Vrachtwagen met varkens gekanteld

Bij Nieuwerkerk aan den IJssel is op de A20 gisterochtend een vrachtauto met biggen gekanteld. De varkens zijn uit de vrachtwagen gehaald en overgeladen naar een andere vrachtauto voor verder transport. Het ziet ernaar uit dat meerdere dieren het ongeluk niet overleefd hebben.

vrachtwagen

Foto Credit: Leo Reynolds via Compfight cc

Een ooggetuige twitterde het volgende:

Bekijk hier beelden van het ongeluk. Let op: schokkend.

Half september kantelde een Nederlandse vrachtwagen met daarin 200 varkens op de Duitse snelweg. De oorzaak bleek een klapband, waardoor de chauffeur de macht over het stuur verloor: hierdoor kiepte de vrachtauto met de dieren om. 85 varkens kwamen om het leven. De varkens kwamen uit Nederland en waren op weg naar Italië.

Bron: NOS.nl ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Wanneer houdt men eens op met al dat gezeul met dieren? Biggen worden het hele land door gesleept om aan de andere kant kunstmatig opgefokt te worden. Vervolgens worden zij vaak over meer dan 1000 km vervoerd om daar afgemaakt te worden. Als men dan al dieren wil fokken voor vlees, laat hen dan geboren worden, opfokken en slachten op dezelfde plek. Dat scheelt enorm veel zinloos en onnodig dierenleed, want het in vrachtwagens en in stallen jagen gaat met veel geweld gepaard en het transport, ook bij hitte van 34 graden of bij10 graden vorst met harde Noordenwind is natuurlijk ook verre van prettig. Maar het bespaart bovendien ook nog eens een hoop geld, tijd en milieuvervuiling. Dus waarom van hot naar her zeulen met miljoenen dieren?

  2. Ja maar de varkens moeten daar vermoord worden, zodat ze het parmaham mogen noemen en dan gaat het weer terug naar Nederland.
    Wat zijn het toch slimme mensen he, die van de vlees-industrie en de visserij, want hier vangen we garnaaltjes, die gaan naar Portugal of Marokko, worden daar gepelt en gaan weer terug naar Nederland.
    Dit soort achterlijke praktijken hadden allang verboden moeten worden, wat een milieuvervuiling door al die vrachtwagens zinloos heen en weer te laten reizen.
    Maar ja de hele veehouderij is zinloos.

  3. Had het al gelezen op http://www.112HM.NL, vreselijk !

  4. ik ben blij dat sommigen de reis naar Italie bespaard is gebleven. levend transport moesten ze sowieso verbieden idioten nog zo’n barbasrs gedachten v Italianen en Nederland werkt hier aan mee. slachten kan hier net zo goed of beter dan daar. is er wel een dierenarts bij geweest? voor eventueel gewonde of getraumatiseerde dieten?