Pub The Beehive in het Engelse Swindon had vorige week een wel heel onverwachte gast. Een vos bleek ’s nachts zijn weg naar binnen te hebben gevonden en had zich tegoed gedaan aan zakjes chips. Toen de barman de pub opende en rotzooi aantrof dacht hij eerst aan ratten. Pas twee uur later vond hij tijdens het schoonmaken de vos onder een bank.

schoorsteen
Foto: Vildaphoto.net | Rollin Verlinde

Waarschijnlijk is de vos via de schoorsteen in de pub beland, de barman trof namelijk pootafdrukken en roetsporen aan. In zijn zoektocht naar snacks had de vos meerdere glazen kapot gegooid en aan de gordijnen gekauwd. Het dier bleef ongedeerd en had duidelijk geen haast om de pub te verlaten. Samen met een collega joeg de barman de vos de pub uit.

‘Hij leek zich op zijn gemak te voelen in de pub en wilde niet weg, maar we hebben hem toch naar buiten gestuurd’, aldus barman Tim Carter.

In Engeland komt het vaker voor dat vossen in bewoonde gebieden op zoek gaan naar voedsel, zoals etensresten die ze in afvalbakken vinden.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.