Op 25 september 2013 werd door het constitutionele hof van Roemenië toestemming gegeven voor een wet die toestaat dat zwerfhonden massaal afgeslacht mogen worden, de wet die Roemeense honden vogelvrij heeft gemaakt. Roemenië is sinds 1 januari 2007 lid van de Europese Unie. Europese belastingbetalers dragen onbewust bij aan de massale afslachting van zwerfhonden.

ansichtkaartenactie
© Stichting Dierenhulp zonder Grenzen

Roemenië ontvangt jaarlijks miljoenen euro’s aan Europese subsidies voor het bestrijden van hondsdolheid. Voorwaarde is wel dat Roemenië de zwerfhondenpopulatie vermindert door het gebruik van humane en effectieve methoden. Roemenië heeft echter besloten om duizenden zwerfhonden te vangen en op zeer wrede wijze te doden. In de gemeenteasielen worden de zwerfhonden na 14 dagen op een zo goedkoop mogelijke wijze gedood, o.a. door middel van een injectie met motorolie of antivries in het hart, het laten verhongeren of ze worden letterlijk afgeslacht. De Roemeense overheid handelt hiermee in strijd met EU regels.

Dierenhulp zonder Grenzen wil op een ludieke manier kenbaar maken, met de hulp van het Nederlandse publiek, hier tegen te zijn. Ditmaal gaat het om een andere vorm van protest, niet digitaal en niet de straat op. Alleen dan om een kaartje op de bus te doen. De organisatie hoopt dat veel personen een ansichtkaart willen sturen naar de Ambassade van Roemenië in Nederland.

ansichtkaartenactie
© Stichting Dierenhulp zonder Grenzen

Het is de bedoeling dat de kaarten op 1 november bezorgd gaan worden bij de ambassade. Dit betekent dat de kaarten gepost moeten worden op 31 oktober.

U kunt natuurlijk elk willekeurig kaartje sturen, maar Stichting Dierenhulp zonder Grenzen heeft kaarten waarop honden te zien zijn die uit Roemenië komen. U kunt deze kaarten nu al bestellen, ze gaan per setjes van 5 of 10 stuks.

Lees hier hoe u de kaarten kunt bestellen of stuur een e-mail naar info@dierenhulpzondergrenzen.com

Persbericht Stichting Dierenhulp zonder Grenzen