En dan is het weer tijd voor de jaarlijkse familie-BBQ. Wat een heerlijk moment! Zeker als je ziet hoeveel plantaardige opties er tegenwoordig zijn om met een zuiver geweten volop te genieten van het samenzijn met familie en vrienden. Want wie eenmaal een dier van dichtbij heeft leren kennen, zoals wij het varken Sam en haar kinderen, die wil geen vlees meer op zijn bord. House of Animals presenteert daarom 5 barbecuerecepten van vegan chef Maartje Borst.

Vijf diervriendelijke BBQ-recepten om van te watertanden
Tempeh shaslick – recept Maartje Borst | Foto: Lisette Kreischer

Sam en haar prachtige kids doen ons hart smelten. Ze heeft het geluk gehad dat ze gered is uit de vee-industrie, maar helaas zijn de meeste van haar soortgenoten voorbestemd om te eindigen boven het smeulende houtskool van de barbecue.

Sam heeft het geluk gehad dat ze gered is uit de vee-industrie | Foto: Lisette Kreischer voor House of Animals

Vegan chef Maartje Borst heeft vijf verrukkelijke plantaardige recepten voor je zomerse BBQ-feestjes bedacht en Lisette Kreischer heeft ze waanzinnig mooi gefotografeerd. Een ware inspiratie om naar te kijken, waarbij het water je in de mond loopt, laat staan hoe het is als deze heerlijkheden daadwerkelijk op je BBQ liggen. Een van onze favorieten is de geheel plantaardige burger, maar we gaan ook door het vuur voor de fiery tofu steaks, de tempeh shaslick, de plantaardige merguez en de diervriendelijke saté.

Vijf diervriendelijke BBQ-recepten om van te watertanden
Plantaardige merguez – recept Maartje Borst | Foto: Lisette Kreischer

Dit receptenboekje is absolute aanrader, warm aanbevolen door Sam en haar kinderen en natuurlijk door iedereen van AnimalsToday en House of Animals. Wij gaan ze allemaal uitproberen, dat is zeker, en we hopen jullie ook.

Vijf diervriendelijke BBQ-recepten om van te watertanden
De cover van het prachtig vormgegeven BBQ-receptenboekje – download het hier

House of Animals en AnimalsToday wensen iedereen een heerlijke en vooral diervriendelijke zomer toe!
.

©AnimalsToday.nl | House of Animals


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.