Honden en katten van daken gered, vee voorzien van voedsel
Zware regenval in India zorgde voor zware overstromingen in de stad Chennai. Meer dan 300 mensen verdronken en duizenden verloren hun huis. Veel mensen werden door het metershoge water en de uitval van elektriciteit afgesloten van de buitenwereld. Ook veel dieren, zowel huisdieren als vee, werden getroffen door de watersnood. Op verzoek van Blue Cross of India heeft de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS direct financiële steun gegeven en een noodhulpteam naar Chennai gestuurd.

verwoestende overstromingen
©VIER VOETERS

Het VIER VOETERS team is afgelopen week gearriveerd en zal twee weken in de stad actief zijn. Tot nu toe zijn al meer dan 600 honden, katten, geiten en ander vee voorzien van voedsel. Op sommige plaatsen staat het water nog steeds meters hoog en veel dieren moeten gered worden van daken. Inez de Ligt, directeur van VIER VOETERS:

“Het water in de straten is extreem vervuild en vol dode ratten en slangen. Het gevaar van een epidemie loert. Veel dieren die van VIER VOETERS medische zorg gekregen hebben, zijn ook meteen gevaccineerd. Dit helpt om de uitbraak van ziektes te voorkomen en beschermt niet alleen de dieren, maar ook de mensen.”

verwoestende overstromingen
©VIER VOETERS
verwoestende overstromingen
©VIER VOETERS

De samenwerking met Blue Cross of India is al in 2007 gestart, Sindsdien reist een team van VIER VOETERS tweemaal per jaar naar de Indiase stad om te helpen met de zorg voor de vele (zwerf) dieren. India heeft het hoogste aantal zwerfdieren ter wereld. Hun aantal wordt geschat op 25 miljoen zwerfhonden en vijf keer zoveel katten. De Ligt:

“Ieder leven telt. Daarom proberen we samen met Blue Cross zoveel mogelijk dieren te redden.”

verwoestende overstromingen
©VIER VOETERS
verwoestende overstromingen
©VIER VOETERS

Persbericht VIER VOETERS