Een dierenreddingsorganisatie in de Amerikaanse staat Florida, Furry Nation Salvation, heeft na een melding een kat gered van een miserabel bestaan in een vogelkooi. De organisatie kreeg een melding binnen over een kat, die een vreselijk leven zou leiden. Reden genoeg om een kijkje te nemen, vond Tonja Heer van Furry Nation Salvation. Maar wat ze daar aantrof had ze nog nooit gezien: een kat van ongeveer een jaar oud, die zat opgesloten in een smerige vogelkooi. Het arme dier zat onder de vlooien en er was in de kooi geen enkel schoon plekje waar ze kon rusten.

vogelkooi
Foto: Furry Nation Salvation

Tonja Heer:

“Het was duidelijk dat we haar daar geen minuut langer zouden laten”.

De kleine, smerige vogelkooi, met daarin de jonge kat, stond in de tuin van een woning, met daarover een zeil om het dier te beschermen tegen de regen. De arme poes heeft haar hele leven in die vreselijke kooi geleefd. De medewerkers van Furry Nation Salvation bevrijdden haar uit de kooi en boden haar de hulp die ze zo hard nodig had.

vogelkooi
Foto: Furry Nation Salvation

Holly Peppermint, zoals ze de lieve jonge poes hebben genoemd, werd onmiddellijk behandeld voor vlooien, die haar hele lichaam hadden overgenomen. Ze had ook een huid- en blaasinfectie, die direct moesten worden behandeld. Tonja Heer:

“Toen we haar mee naar huis hadden genomen, kreeg ze een vlooienbad en kreeg ze een dosis vlooienmiddel. Toen mijn 2-jarige kind haar vasthield terwijl ze opdroogde, spon ze zeer luid, zo hard als het geluid van een duif”.

Holly Peppermint had haar hele leven in de kleine kooi geleefd en moest enorm wennen aan de grote ruimte die ze nu had om in te bewegen. In het begin loop of bewoog ze nauwelijks, omdat ze niet was gewend aan al die vrijheid. Maar langzaamaan realiseerde de poes dat ze daar veilig was en begon ze te herstellen.

vogelkooi
Foto: Furry Nation Salvation

Nog voordat de dierenreddingsorganisatie Holly Peppermint kon aanbieden ter adoptie, was er al een permanent thuis voor haar gevonden. De poes woont nu in een liefdevol gezin, waar een 10-jaar oude soortgenoot woont, en heeft nu alle ruimte om rond te rennen en te spelen. Tonja Heer:

“Ze is niet langer een naamloze kat, opgesloten in een vogelkooi. Holly Peppermint heeft de thuis gevonden die ze werkelijk verdient”.

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor