Het eerste grote ren- en wandelevenement voor honden en baasjes in Nederland

8 augustus startte de officiële inschrijving voor de VIER VOETERS Doggy Marathon. Een knotsgekke, 4,2 km lange loop voor honden en hun baasjes, die op 4 oktober 2014 plaatsvindt in Amsterdam. Met dit voor Nederland unieke evenement wil stichting VIER VOETERS in de eerste plaats 1.000 hondenliefhebbers een bijzondere Werelddierendag bezorgen. Daarnaast is het doel om geld in te zamelen voor de zwerfhonden in Roemenië, zodat VIER VOETERS ze medische zorg kan bieden én ervoor kan zorgen dat ze niet zonder pardon worden afgemaakt.

marathon
© VIER VOETERS

4,2 km lang lol met je hond!

De VIER VOETERS Doggy Marathon is een knotsgek ren- en wandelevenement voor honden, hun baasjes en hun hele familie. Dat blijkt al uit de afstand van 4,2 km en uit het feit dat de leukste tijd telt. Meedoen is dan ook geen kwestie van dwingende stopwatches en zwaar afzien, maar vooral van zoveel mogelijk lol hebben. Bijvoorbeeld met een ‘Dog Trick’ challenge, een ‘Look Like Your Dog’ wedstrijd en een ‘Doggy Dating’ service. Inschrijven voor de Doggy Marathon kan via: www.doggymarathon.nl.

marathon
© Vier Voeters

Op een leuke manier een ernstig probleem aanpakken

Voor de meer dan 1.000 deelnemers  is de Doggy Marathon een leuke dag met hun hond. Voor de 3 miljoen Roemeense zwerfhonden misschien hun enige kans om te overleven. Het geld dat met de Doggy Marathon wordt ingezameld, gaat namelijk direct naar de mobiele klinieken van VIER VOETERS in Roemenië en naar de campagne voor diervriendelijke wetgeving. Een campagne die hard nodig is, want het afgelopen jaar was de Roemeense ‘oplossing’ voor het zwerfhondenprobleem om duizenden weerloze dieren zonder pardon af te maken.

marathon
© Vier Voeters

Honden redden op straat en via de politiek

De enige echte oplossing is om zwerfhonden te castreren, te steriliseren en te vaccineren. Zo krijg je het aantal dieren onder controle. De mobiele klinieken van VIER VOETERS rijden daarom elke dag door Roemenië om zwerfhonden te vangen en te behandelen. Zo zijn nu alle honden in de vijf dorpen van de gemeente Jichisu de Jos in Noord-Roemenië gecastreerd en kunnen zich niet meer voortplanten. Naast deze praktische aanpak voert VIER VOETERS ook een strijd om de politiek zover te krijgen dat men kiest voor de duurzame VIER VOETERS oplossing, de wetgeving veranderd wordt en het massale doden van zwerfhonden stopt.

Persbericht VIER VOETERS


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.