Met evenement wordt ruim € 19.700,- opgehaald voor goede doel

Enthousiaste deelnemers, lieve honden en de steun van de weergoden maakten van de VIER VOETERS Doggy Marathon afgelopen zondag een geslaagd familiefestijn. Ruim 300 deelnemers renden of wandelden samen met hun hond het parcours van 4,2 km door het Amsterdamse Amstelpark. Maar dat was niet hun enige prestatie. Dankzij de grote inzet van de deelnemers om zoveel mogelijk geld op te halen én de gulheid van de vele bezoekers, werd maar liefst een bedrag van € 19.700,- ingezameld voor de zwerfhonden in Roemenië.

Doggy Marathon
© VIER VOETERS, Fotograafniels.nl/Niels de Vries

De Doggy Marathon ging van start met een warming-up, gegeven door presentatrice Martine Hauwert (bekend van RTL 4 en Telegraaf TV) en dierenfysiotherapeut Kim Ligthart. Na de marathon vermaakten de deelnemers en bezoekers zich bij de vele activiteiten, zoals de ‘DoggyDating gebied, waar de trouwe viervoeters een leuk speelmaatje konden vinden of de schmink-tent, waar kinderen veranderd werden in hun favoriete dier. Om 15:00 werd er bekend gemaakt, door onder andere schrijfster Yvonne Kroonenberg, dat er maar liefst € 19.700 opgehaald is tijdens de Doggy Marathon.

Doggy Marathon
Ook Karen Soeters, oprichter van PiepVandaag.nl, en Wolfje liepen mee

De Doggy Marathon had ook een serieuze kant. Het evenement is opgezet voor de miljoenen zwerfhonden in Roemenië. Sinds de invoering van een zwerfhondenwet in december 2013 zijn de dieren daar vogelvrij verklaard en al bijna 20.000 honden zijn op vaak brute wijze door de autoriteiten gedood. Afgelopen jaar heeft VIER VOETERS met onder andere het geld van de Doggy Marathon 7000 zwerfhonden kunnen castreren en medisch behandelen. Dit is de enige manier om op duurzame wijze het probleem op te lossen. Naast deze directe hulp aan de dieren, zorgt VIER VOETERS voor voorlichting aan de Roemeense bevolking en probeert ze de autoriteiten ervan te overtuigen ook te kiezen voor de diervriendelijke aanpak.

Persbericht VIER VOETERS