Met de introductie van de eerste interactieve film lanceert Proefdiervrij vandaag haar nieuwe manier van communiceren. Via interactieve knoppen in de video kan het publiek zelf kiezen wat zij willen zien van proefdiervrij onderzoek.

videocampagne
© Proefdiervrij

Deze nieuwe vorm van interactief communiceren is onderdeel van de recente multimediale campagne van Proefdiervrij, genaamd ‘Voor heldere resultaten moet je anders gaan testen’. De interactieve video is de eerste in de reeks van afleveringen. Elke interactieve video behandelt een specifiek thema van innovatief onderzoek zonder proefdieren.

Interactieve communicatie
De interactieve video’s geven op een vernieuwende en toegankelijke manier inzicht in proefdiervrij onderzoek. Of dit nu gaat om uitleg over het onderzoek en de methoden, of de visie van Proefdiervrij op deze manier van testen. De video’s geven op transparante wijze weer welke nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen er gaande zijn op het gebied van proefdiervrij onderzoek.

Onderzoek in beeld
De reeks van video’s start vandaag met het onderzoek van dr. Dik van Gent van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. In dit onderzoek wordt de werking van chemotherapie en bestraling bestudeerd met gebruik van menselijk tumorweefsel in plaats van proefdieren. Het doel van het onderzoek is het ontwikkelen van betere en effectievere medicijnen tegen kanker.

Benieuwd naar de allereerste interactieve video? Klik dan hier

Over Stichting Proefdiervrij
Stichting Proefdiervrij zet zich in voor een toekomst zonder proefdieren. Proefdiervrije technieken bestaan en er komen er steeds meer. Stichting Proefdiervrij helpt wetenschappers, ondernemers en de overheid bij de ontwikkeling van die nieuwe technieken. Door voorlichting te geven, partnerschappen aan te gaan en samen over proefdiervrije oplossingen na te denken. Ga voor meer informatie naar www.proefdiervrij.nl

Persbericht Proefdiervrij


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.