In samenwerking met dierenrechtenorganisatie PETA heeft dierenvriend Sam Simon twee Aziatische zwarte beren gered die als trekpleister dienden voor een Amerikaanse souvenirwinkel. PETA kon de eigenaar aanklagen toen de organisatie erachter kwam dat twee beren, een mannetje en vrouwtje, niet meer in de winkel werden gehouden maar in een kleine betonnen kooi in iemands achtertuin. Zo kwam er een deal tot stand waarna de twee beren werden bevrijd.

zwarte beren
De zwarte beren verkennen hun nieuwe onderkomen bij Wild Animal Sanctuary | Screenshot YouTube

De Aziatische zwarte beren, ook bekend als kraagberen, zijn illegaal geïmporteerd in Amerika door de Three Bears General Store, een grote souvenirwinkel en toeristische trekpleister in de Amerikaanse staat Tennessee. De beren verbleven in een betonnen put waar ze dienden als vermaak voor de bezoekers van het winkelcentrum. Toen ze niet meer in het winkelcentrum waren, ontdekten medewerkers van PETA dat ze werden gehouden in een kooi in iemands achtertuin. De organisatie heeft de winkelketen aangeklaagd en nu mede dankzij een gulle gift van Sam Simon deze twee beren gered. PETA doet er op dit moment alles aan om ook de andere beren uit de winkel vrij te krijgen.

De twee kraagberen zijn inmiddels opgevangen in the Wild Animal Sanctuary in Colorado. Daar is bevestigd dat de vrouwtjesbeer zwanger is, ze kan dus nu in haar nieuwe onderkomen rustig een nest gaan bouwen voor haar jongen. Het filmpje laat zien hoe de twee Aziatische zwarte beren opgehaald worden en uiteindelijk in een nieuw en passend verblijf vrij worden gelaten. Dankzij PETA en Sam Simon zijn deze twee zwarte beren op weg naar een beter leven.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.