De hond die vanochtend bij Amsterdam door een trein werd aangereden was niet aan de rails vastgebonden en heeft het voorval overleefd, zo meldt de politie. Het zou gaan om een hond die van zijn baasje was weggelopen en een rijdende trein op zijn pad vond. Volgens de politie zijn hond en baas inmiddels weer herenigd.

hond
Foto: Wikimedia

Het gebeurde in de ochtendspits, vlakbij het Centraal Station op het spoor richting het Amstelstation. De NS riep om en meldde via Twitter dat op het traject Amsterdam-Duivendrecht vertraging en treinuitval was ‘door een aanrijding met een dier’. Over de toedracht was aanvankelijk niets bekend. Wel leek het dat er sprake moest zijn van een gruwelijk vooropgezet plan om de hond van het leven te beroven, omdat het gerucht rondging dat hij vastgebonden was. Op Twitter werd dan ook geschokt gereageerd op de aanrijding:

“Triest. Mijn trein staat stil vanwege aanrijding met hond die aan spoor is vastgebonden.”(@Triezz)

“Er staat dus ergens een trein stil omdat deze een aanrijding had met een hond die aan het spoor vastgebonden zat. Wat bezielt je dan?”(@sarailandstra)

De ‘aanrijding’ bleek uiteindelijk toch een ongeluk te zijn zonder duistere achtergronden. Om 9 uur kwam het treinverkeer weer langzaam op gang en liep het voor de hond met een (flinke) sisser af.

(Update van het artikel ‘Vastgebonden hond door trein overreden’.)

Bron ©Piepvandaag


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.