Ben jij al die verhalen over geredde dieren na elke natuurramp beu? Wij zijn het beu dat mensen hun dieren in de steek laten en enkel hun eigen hachje willen redden wanneer het moeilijk wordt! Gelukkig zijn er ook die niet enkel om dieren geven zolang het niet lastig wordt, maar die het zichzelf net heel lastig durven maken omdat ze zo om dieren geven. Zo heeft de Eicher familie hun geliefde varkentje van de verdrinkingsdood gered!

verdrinkingsdood
Foto: video still

Terwijl het waterpeil bleef stijgen, kreeg de brandweerdienst van Houston een vreemd telefoontje van een bezorgde moeder, Lisa Eicher:

“We hebben hier twee kinderen met downsyndroom, een hond met drie poten, en een varken die allemaal erg angstig zijn.”

Voor Lisa is het duidelijk dat het varken deel uitmaakt van de familie:

“Mijn grootste zorg was het evacueren van ons varkentje Penny. Een hond meenemen is een ding, een varken is een ander verhaal. Ik wist niet hoe we dit moesten aanpakken, maar haar achterlaten was sowieso geen optie!”

https://www.instagram.com/p/BYT4pU9DFp8/

Eichers dochter Ace smeekte al lang om een varkentje. Amper 8 maanden oud verscheen Penny op het toneel op Valentijn enkele jaren geleden. Sindsdien maakt ze deel uit van de familie, dus besloot ze haar verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen dat het varkentje ook zou worden gered. Lisa beschrijft de redding:

“Toen ze met Penny naar de reddingstruck toezwommen, vertelde een van de brandweermannen “Je kan dit maar beter goed filmen!” en ik bevestigde dat.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

De geredde familie werd verderop afgezet waar ze konden schuilen voor de regen. Lisa schrijft:

“Ik zat met de kinderen op de enige afgeschermde plek aan het tankstation te schuilen. De bediende bracht ons allen te eten en een vriendelijke man gaf ons wat geld voor de kinderen. Een dakloos stel bracht ons zelfs dekentjes zonder iets in de plaats te verwachten. En Penny het varkentje bezorgde ons allen steeds een glimlach!”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: Dodo ©AnimalsToday Bram Vogels