Goed nieuws: de verkoop van honden, katten en konijnen in dierenwinkels in Vancouver, Canada, is verboden. Dat heeft de gemeenteraad vorige week besloten.

Vancouver
Huisdieren mogen niet meer in winkels verkocht worden in Vancouver | Foto credit: xhowardlee via Compfight cc

Dierenwelzijnsorganisaties in Canada konden hun geluk niet op deze week. Unaniem werd de motie aangenomen die dierenwinkels verbiedt honden, katten en konijnen te verkopen. De slechte omstandigheden waarin de dieren worden gefokt, specifiek in Azië en Amerika, was de grootste reden voor het aanbieden van de motie. De dieren in commerciële fokfaciliteiten kampen vaak met verwaarlozing, misbruik en angst. De motie stelde dat: “Als een resultaat van de inhumane condities waarin deze dieren worden gefokt, leiden ze vaak aan ziektes en andere fysieke, emotionele en gedragsproblemen.”

Adoptiedieren
Gemeenteraadslid Heather Deal heeft daarom aanbevolen dat winkels voortaan alleen dieren aanbieden die voor adoptie aan worden geboden door erkende dierenbeschermingsorganisaties. De motie kreeg steun van meer dan duizend inwoners van Vancouver. Heather Deal:

“Dit is niet wat bewoners van Vancouver willen. We kregen meer dan 1200 e-mails van mensen die ons smeekten dit verbod te implementeren.”

Bewustwording
Vancouver is de meest recente stad in Canada die de verkoop van honden, katten en konijnen in dierenwinkels verbiedt. Dierenwelzijnsorganisaties SPCA is erg blij met het besluit en medewerker Marcie Moriarty geeft aan dat de verkoop van honden en katten in dierenwinkels snel een ding van het verleden zullen zijn:

“In Noord-Amerika is er een beweging gaande die deze kant op komt. De tijden zijn veranderd en mensen moeten zich wat meer bewust worden waar hun huisdieren vandaan komen.”

Bron: World Animal News ©Animals Today Nadine van Wissen