Vorige week meldden we dat een horde jagers zich niets aantrok van de opvangdieren van Galecopperpark Sublime in Nieuwegein. Zonder enige schaamte schoten ze midden tussen de paarden, die daardoor opgewonden raakten en er zelfs blessures aan overhielden. Op het verzoek om ermee te stoppen werd door de jagers minachtend gereageerd en ook de politie kon niet ingrijpen omdat ze over een vergunning beschikten. Maar er lijkt schot in de zaak te zitten na een gesprek met de gemeente.

opvangcentrum
Foto: Galecopperpark Sublime

Patricia Vergeer van de dierenopvang meldde aan PiepVandaag.nl dat dat de gemeente Nieuwegein met de jagers gesproken heeft. Wat er precies in dat overleg gezegd is blijft geheim, maar nadat ook Galecopperpark Sublime ontboden was is er hoop:

“De gemeente heeft toegegeven dat ze ons onjuist hebben ingelicht over de toegestane jacht op onze velden, dus dat is al een meevaller. Wat ze precies besproken hebben met de jagers weten we niet, maar de gemeente beloofde ons dat er gekeken gaat worden naar de mogelijkheid dat er helemaal niet meer op de velden waar onze dieren lopen gejaagd gaat worden. Ze verzekerden ons dat er voor het aflopen van het huidige jachtverbod door de vogelgriep (halverwege december – red.) een besluit genomen zal worden.”

Dankzij de aandacht van PiepVandaag.nl heeft de dierenopvang uit diverse hoeken steunbetuigingen gekregen, en ook bleken er meer media interesse te hebben in het verhaal. Om druk op de ketel te houden heeft Patricia Vergeer een petitie opgesteld om de jagers te verjagen van de velden van de dierenopvang. Want met de toezegging alleen dat er misschien geen jacht meer plaatsvindt tussen de opvangdieren neemt Galecopperpark Sublime geen genoegen.

Wil je een steentje bijdragen in de strijd tegen de jacht op de velden van Galecopperpark Sublime, teken dan de petitie: Verjaag de jagers, op petities.nl.

Bron: Galecopperpark Sublime ©PiepVandaag.nl Bart van Riel