Terwijl ook overdag de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt uitkomt, zitten in Eersel bij horrorfokker Kwispel Enzo nog steeds honderden honden in de kou, onder uiterst beroerde omstandigheden. Eerder deze week heeft House of Animals de NVWA een ultimatum gesteld: grijp uiterlijk vrijdag in of we zien elkaar voor de rechter.

Ultimatum verloopt voor NVWA
Ultimatum verloopt voor NVWA | Foto: House of Animals

Karen Soeters van House of Animals vertolkt de boosheid van velen, die vinden dat de NVWA inmiddels medeplichtig is aan de vele misstanden bij horrorfokker Jan. Broodfokker Kwispel Enzo in Eersel schendt dieren ernstig in hun welzijn, wat met undercoverbeelden en getuigenissen van oud-medewerkers door House of Animals is aangetoond. Karen Soeters:

“Het ultimatum is duidelijk: de situatie in Eersel verplicht de NVWA om direct op te treden. Niet eind van de maand maar nu! We zijn halverwege de laatste dag van ons ultimatum, maar de NVWA geeft geen teken van leven. Deze honden hebben klaarblijkelijk geen enkele urgentie voor de toezichthouder.”

Voormalig werknemers hebben aan House of Animals verteld dat de honden ook bij winterse temperaturen in de kou zitten, op de betonnen vloeren van hun vieze en overbevolkte hokken. De hokken worden met koud water schoongespoten, waarna het water in hun vacht bevriest. Ingrijpen is nu nodig om deze honden uit de kou te halen, aldus House of Animals.
.

Karen’s blog: Honden in Eersel bevriezen, ultimatum voor de NVWA

.
Volgens Karen Soeters is de jurist van House of Animals al bezig met het opstellen van de aanklacht:

“Wat we inmiddels hebben aangetoond is dat horrorfokker Jan werkelijk alle dierenwelzijnsregels aan zijn laars lapt, wat ten koste gaat van heel veel pups die hij ‘produceert’ en de moederhonden die voor hem ‘produceren’. Hij verdient geld met het fokken van honden tegen zo laag mogelijke kosten, interend op het welzijn van zijn dieren. De verhalen hierover van ex-werknemers zijn ronduit schokkend. De NVWA wist het, weet het nu opnieuw en doet nog steeds NIETS. Deze broodfokker moet per direct gestopt worden en de honden moeten daar weg, of er moet iemand aangesteld worden die een goede afloop coördineert.”

Overigens moet Kwispel Enzo hoe dan ook eind van de maand gestopt zijn, want de activiteiten van de broodfokker passen niet in het bestemmingsplan van Eersel.
.

Malafide dierenartsen ontmaskerd bij horrorfokker in Eersel

.
Er zijn zelfs dierenartsen betrokken bij de misstanden die House of Animals Investigations blootlegde bij Kwispel Enzo. Karen Soeters:

“Je kunt je niet voorstellen dat iemand die zich dierenarts noemt zoiets doet. Het meewerken aan de misstanden die wij hebben aangetoond met beeld en getuigenissen is een vreselijke schending van de beroepseer. Dat de NVWA niets doet is een evenzo grote schending van hun geloofwaardigheid als toezichthouder.”

Dierenartsen die meegewerkt hebben aan de praktijken van de malafide hondenfokker in Eersel worden door House of Animals voor het veterinair tuchtcollege gedaagd, vergezeld van aangifte bij de politie. Zonder ingrijpen zal ook de NVWA door House of Animals voor de rechter gedaagd worden.
.

Illegale horrorfokker in Eersel ontmaskerd met ruim 500 honden

©AnimalsToday.nl | House of Animals