GiGi, een Amerikaanse oehoe uil, was op sterven na dood toen ze eind mei naar Wild at Heart Rescue in Mississippi gebracht werd. Het arme dier leed aan zwaar hoofdletsel, dat waarschijnlijk veroorzaakt is door een aanrijding met een auto. Ook zaten haar veren onder de parasieten en had ze een ernstige longontsteking.

uil
©Wild at Heart Rescue

Missy Dubuisson, de oprichtster van de stichting:

“Deze vogel was in zeer kritieke toestand, zo ernstig hebben we het hier nog niet gezien”

GiGi was ondanks alle goede zorgen al een pond afgevallen. En dat is veel, want een uil van haar soort kan 1 tot 2,5 kilo wegen. Tijd voor wat extra hulp. Douglas ‘Doug’ Pojeky, ook wel bekend als de ‘roofvogelfluisteraar’ wordt gevraagd om te helpen. In al die jaren dat Dubuisson met roofvogels werkt, heeft ze nog nooit iemand ontmoet die zo’n ongelooflijke band heeft met de prachtige vogels.

©Wild at Heart Rescue
©Wild at Heart Rescue

Douglas laat GiGi dagenlang uit zijn hand eten en praat met haar, ze krijgen een band en de uil vertrouwt Douglas volledig. Nadat Douglas een tijdje weg was geweest om familie te bezoeken in Michigan, kon GiGi bij zijn terugkeer haar blijdschap niet verhullen. Ze begon te dansen, legde haar hoofd op zijn schouder en spreidde haar vleugels om zijn borst voor een knuffel. Dubuisson:

“Dat deze uil het heeft overleefd en uiteindelijk zelfs beter is geworden is onbegrijpelijk. De tranen springen letterlijk in mijn ogen als ik hem zo bezig zie met de vogel. Ze kent hem en vertrouwt hem. Je ziet het ook echt in haar gezicht.”

©Wild at Heart Rescue
©Wild at Heart Rescue

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen