De Amerikaanse regering heeft begin oktober verklaard dat 25 Amerikaanse diersoorten niet zullen worden opgenomen in de Endangered Species Act (Wet bedreigde diersoorten), terwijl ze wel bedreigd worden. Hiermee zet Trump een streep door de bescherming van, onder andere, de walrussen die in de Grote Oceaan leven.

Amerikaanse diersoorten
De Amerikaanse regering neemt 25 bedreigde Amerikaanse diersoorten, zoals de walrus, niet op in de Endangered Species Act | Photo Credit: wildcatsff Flickr via Compfight cc

Hoewel de regering onder Obama bepaalde dat deze walrussoort in zijn bestaan bedreigd wordt door de afname van zeeijs in de zomer (door toedoen van klimaatverandering), trekt de regering-Trump zich hier niets van aan.

Geld boven dierenwelzijn
Noah Greenwald, directeur bedreigde diersoorten van het Center for Biological Diversity (Centrum voor biologische diversiteit):

“Dit is een zwarte dag voor de bedreigde diersoorten van Amerika. Hier hebben we het onbetwiste bewijs dat de onze regering de belangen van het bedrijfsleven boven die van bedreigde diersoorten stelt.”

Greenwald verklaarde dat zijn centrum zoveel mogelijk onderzoeksrapporten van de regering ter discussie zal stellen.

Een lange lijst
Niet alleen de walrussen in de Grote Oceaan, maar ook de skinkhagedissen van de Florida Keys, de oostelijke padden, de Barbours landkaartschildpad, de Bicknells dwerglijster en de zwartrugspechtpopulaties in het Cascades-gebergte in Oregon en Californië en de Black Hills zijn een stap dichter bij uitsterving gekomen. Zowel klimaatverandering als andere factoren vormen de bedreiging voor deze dieren.

Bron: World Animal News ©Animals Today Anne Douqué