’s Werelds grootste reissite, TripAdvisor, maakte vandaag bekend te stoppen met de verkoop van tickets voor sommige van de wreedste toeristische attracties met wilde dieren. Dit besluit volgt op de nog geen half jaar geleden gelanceerde petitie van World Animal Protection. Meer dan 558.000 mensen van over de hele wereld vroegen TripAdvisor te stoppen met winst maken over de ruggen van wilde dieren.

toeristische attracties
Foto: Bring the Elephant Home

Dit is de nieuwste doorbraak voor de campagne ‘Wilde dieren – Geen entertainers’ van de internationale dierenbeschermingsorganisatie. De organisatie voerde eerder campagne tegen wrede attracties met wilde dieren en heeft hierdoor dansberen in Griekenland, Turkije en India weten te beëindigen. De aankondiging van TripAdvisor is een belangrijke stap in de richting van het beëindigen van olifantenritten, tijgerselfies, zwemmen met dolfijnen en andere vormen van barbaars toeristisch entertainment.

World Animal Protection werkt samen met andere experts van dierenwelzijns- en soortbehoudsorganisaties, en de toeristische industrie om TripAdvisor te helpen bij het lanceren van een nieuw platform waarop voorlichting wordt gegeven over attracties met wilde dieren. De portal zal miljoenen toeristen informeren over de wreedheden die wilde dieren doorstaan voor toeristisch vermaak. Volgens een onafhankelijke opiniepeiling in opdracht van World Animal Protection, is 85% procent van de mensen het erover eens dat wilde dieren thuishoren in het wild. Driekwart gaf aan dat het verkeerd is als mensen geld verdienen aan het inzetten van wilde dieren voor vermaak als de dieren hierdoor lijden.

Een van de populaire vakantie-activiteiten waarvan TripAdvisor stopt met de verkoop van kaarten, zijn olifantenritten; een activiteit die World Animal Protection heeft onthuld als één van ’s werelds wreedste vormen van toeristisch vermaak met wilde dieren. Babyolifanten worden vaak op jonge leeftijd weggehaald bij hun moeders. Ze worden geslagen, geketend, en ondergaan voortdurend fysieke en psychische mishandeling om hen onderdanig genoeg te maken om toeristen op hun rug toe te laten.

Steve McIvor, CEO van World Animal Protection zegt:

“We feliciteren TripAdvisor met het nemen van deze belangrijke stap om de wrede toeristische entertainmentindustrie met wilde dieren te beëindigen. Het is ook een geweldig resultaat voor de meer dan een half miljoen supporters van World Animal Protection die samen met ons actie ondernamen om TripAdvisor te laten stoppen met het maken van winst over de rug van wilde dieren.

We zijn blij om deel uit te maken van hun nieuwe initiatief om te helpen bewustwording over dit misbruik te creëren onder de bezoekers van TripAdvisor en we blijven met hen samenwerken totdat alle verkoop van wreed entertainment met wilde dieren van de website is verwijderd en hun bezoekers van elke wrede attractie op de hoogte zijn. Zodra mensen de waarheid over dit misbruik van wilde dieren kennen, zullen ze ervoor kiezen om hiervan weg te blijven, omdat ze van dieren houden.”

Hoewel de aankondiging van TripAdvisor van grote betekenis is, kunnen bepaalde wrede attracties met wilde dieren nog steeds geboekt worden via TripAdvisor of hun merk Viator. Ze zeggen dat ze zullen stoppen met de verkoop van attracties waar toeristen direct contact kunnen hebben met wilde dieren of bedreigde soorten in gevangenschap.

Steve voegt hieraan toe:

“We hopen dat het slechts een kwestie van tijd is voor TripAdvisor beseft dat ze moeten stoppen met de verkoop van álle wrede attracties met wilde dieren zoals SeaWorld, waar de dieren een leven lang mishandeling en zeer stressvolle trainingen ondergaan. Tot die tijd zullen we ons uiterste best doen om de juiste informatie te verstrekken op de website van TripAdvisor, zodat mensen uit de buurt blijven van deze wrede attracties.”

Om voorgoed een einde te maken aan het lijden van dieren voor toeristisch vermaak, werkt World Animal Protection samen met de wereldwijde reisbranche om hen de belofte te laten doen hun klanten niet naar plekken te sturen waar ze olifantenritten kunnen maken of selfies met tijgers en leeuwenwelpjes kunnen nemen.

Meer dan 100 reisorganisaties wereldwijd hebben al beloofd om niet langer reizen naar locaties aan te bieden waar je een olifantenrit of -show kunt bezoeken, waar dan ook. Onder deze reisorganisaties zijn populaire merken van over de hele wereld, zoals TUI, Fox Verre Reizen, Intrepid en Djoser.

Bron: World Animal Protection ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.