Woensdag heeft de politie in Zwaanshoek, Noord-Holland, tien tamme konijnen gevonden. Volgens de politie zijn de konijnen gedumpt. Het zijn zogenaamde Rus konijnen. De dieren zijn wit en hebben alleen kleur aan de lichaamsuiteinden.

De politie roept mensen op die mogelijk meer weten over het dumpen van deze dieren of fokkers van dit konijnenras contact op te nemen met meldnummer 144.

Per jaar worden er 6.000 konijnen gedumpt in Nederland. Ze komen terecht het asiel of worden vrijgelaten op straat of in de natuur. Vrijlaten klinkt weliswaar prettig, maar het is een zeer slecht idee, omdat de meeste tamme konijnen dit niet overleven. Ze zijn een makkelijker prooi voor roofdieren dan wilde konijnen, weten zich minder goed in leven te houden en kennen het gevaar van verkeer niet. Als gedumpte dieren geluk hebben worden ze op tijd gevonden, zoals deze konijnen in Zwaansbroek, en ook naar de verschillende opvangcentra in Nederland gebracht. Velen sterven echter buiten van kou, honger, door ziektes of aanrijdingen of eindigen als voedsel. Stichting Konijnenbelangen maakte hiervoor deze flyer die je kunt verspreiden.

Bron: RTV Noord-Holland ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.