Een bultrug die in plaats van water een regenboog uit zijn blaasgat lijkt te spuiten. Dat bijzondere beeld werd vastgelegd door middel van een drone voor de kust van Newport Beach in Californië (Verenigde Staten).

regenboog
Bultrug spuit een regenboog | Foto: screenshot video

Als de bultrug uit het water opduikt en water spuit wordt een sprookjesachtige regenboog zichtbaar.

Bekijk hier de bijzondere beelden:

Drones maken vaker prachtige opnamen van walvissen, vanuit een ander perspectief dan vanaf een boot of het land. Door de onbemande vliegtuigjes worden unieke beelden vastgelegd, zoals de grijze walvis met twee jongen die onlangs ook bij de kust van Californië werd gezien. Dit was extra bijzonder, omdat nog niet eerder werd gedocumenteerd dat een grijze walvismoeder meer dan één jong had.

Dichter in de buurt, bij Noorwegen, werd vorig jaar onverwachts een groep orka’s gefotografeerd in de buurt van Walviseiland (Kvaløya), kort daarop vergezeld door baleinwalvissen en zeevogels.

Een andere interessante toepassing van drones vindt plaats in de strijd tegen stroperij. De met camera’s uitgeruste drones helpen stropers en andere milieucriminelen te betrappen. Zo werden ecodrones van Shadowview onder meer al ingezet om olifant- en neushoornstropers op te sporen en beelden te maken van de illegale zeehondenjacht in Namibië.

Bron ©PiepVandaag.nl