Onvoorstelbaar maar waar: in de attractieparken van Universal Studios traden nog steeds primaten op in de live voorstelling ‘Animal Actors’. Onder druk van dierenwelzijns-organisaties komt hier nu een einde aan.

Universal Studios
Foto Credit: Elysia in Wonderland via Compfight cc

De parken in Hollywood en Orlando misbruiken diverse dieren voor hun shows, die ze zelf ‘hilarisch’ noemen.

‘Of ze nu vliegen, kruipen, springen, zwemmen of kronkelen, deze verbazingwekkende dieren zullen u bekoren en vermaken met hun gedrag, tot u roept om meer’, aldus de website van Universal Studios.

Hoewel primaten nu niet meer zullen optreden, zijn vele andere diersoorten nog wel de klos. Toch ziet Delcianna Winders van People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) de beslissing van Universal Studios wel als een overwinning voor dieren:

‘Slimme en vriendelijke entertainers zijn zich ervan bewust dat het zowel voor dieren als voor zaken de beste beslissing is om exploitatie van deze gevoelige, intelligente dieren te vermijden.’

Aan het optreden van primaten in films van Universal Studios komt helaas nog geen eind. Hoewel steeds vaker gebruik gemaakt wordt van computeranimatie, heeft de filmindustrie nog een lange weg te gaan tot echte dieren geen deel meer uitmaken van de cast.

Een optreden van orang oetan Ruby in Universal Studios Orlando.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.