Uitgehongerd, onherkenbaar en vel over been werd Tiny de rottweiler achtergelaten in de straten van Taiwan. Hij kwam terecht in het asiel en stond daar zelfs op de lijst voor euthanasie. Maar dankzij de Engelse hondenliefhebber Seán McCormack kreeg hij een tweede kans.

rottweiler
Foto via Wikimedia Commons

De hond was zo verwaarloosd dat hij overal open wonden had en van zijn vacht was maar weinig over. Gelukkig kwam er aan Tiny’s lijden een eind en werd hij opgevangen en verzorgd door The Sanctuary Taiwan, een lokale dierenbeschermingsorganisatie opgericht door Seán McCormack. Daar kreeg Tiny de medische verzorging die hij nodig had om er weer helemaal boven op te komen en onder andere te herstellen van zijn huidaandoening. Hij veranderde langzaam weer in een rottweiler.

rottweiler
Tiny was er vreselijk slecht aan toe | Foto Metro

‘Ik dacht eerst dat het een mastiff was, want hij was er zo slecht aan toe dat ik niet goed kon zien wat voor ras het was’, aldus McCormack.

Tiny heeft gelukkig een nieuw thuis gevonden. Leila Pereira, een van de vrijwilligers bij de opvang, heeft de rottweiler namelijk geadopteerd. Op zijn Facebookpagina heeft Tiny al aardig wat fans voor zich weten te winnen.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk