To the Moon and Back‘, ‘Blood Lions‘, ‘Tainted Love‘ en ‘Person of the Forest‘. Dit zijn slechts enkele van de prachtige en aangrijpende documentaires die sinds kort te zien zijn op de nieuwe streamingsdienst Ecostreamz.

Ecostreamz
Gods in Shackles is een van de films die te zien is via Ecostreamz | Foto: schermafdruk trailer

Vergroten bewustzijn is het doel van het platform
Met een enorm aanbod in onafhankelijke films over milieubescherming, mensenrechten, dierenwelzijn en maatschappelijke kwesties wil Ecostreamz iedereen toegang geven tot informatie over belangrijke milieu- en maatschappelijke kwesties. Kunstenaar en zakenman James N. Branchflower geeft in een interview met Cinema without Borders aan:

“Wij vinden het van cruciaal belang voor het vergroten van het bewustzijn en uiteindelijk het verbeteren van de wereld om ons heen. De reguliere media dekken slechts een fractie van de problemen waarmee we dagelijks geconfronteerd worden.”

Samen met de beroemde Britse natuurbeschermer Ian Redmond richtte Branchflower de dienst op. Inmiddels werken ze samen met de meest bekende organisaties en filmfestivals ter wereld, waaronder het Jane Goodall Institute en het Wild and Scenic Film Festival.

Laat je inspireren
Ben je begaan met het lot van dieren, ben je milieu- of mensenrechtactivist of zoek je misschien wel naar informatie om zelf het verschil te gaan maken? Laat je dan inspireren door de documentaires van Ecostreamz.

Bronnen: Ecostreamz, Cinema without Borders ©Animals Today Rowena Facee Schaeffer