Abby, een schuw straathondje met een extreem vervilte vacht, is na bijna 3 jaar eindelijk gered en heeft een ware metamorfose ondergaan. Onder haar dikke zwarte haar dat over de grond sleepte en dat haar het zicht benam, zat een sprankelend en lief hondje verborgen.

metamorfose
Straathondje Abby met extreem vervilte vacht ondergaat ware metamorfose | Foto: Facebookpagina Loreta

Bijna drie jaar lang zwierf het verwilderde hondje Abby door de straten van een woonwagenpark in Palm Springs, Californië. Door haar lange haar zag ze bijna niets meer maar ze was erg alert op bewegingen en geluiden. De buurtbewoners probeerden haar regelmatig te vangen, maar als mensen dichtbij kwamen maakte ze zich snel uit de pootjes.

Elke dag zette buurtbewoonster Joie eten voor Abby neer in de hoop dat ze haar op een dag zou vertrouwen en kon redden.

https://www.facebook.com/xoxoloreta/posts/10157391787575100?__xts__[0]=68.ARBQVqnkC182bW9UhHPsqCiO9nGuwz4MKiTsaroGldcElof3Ozpo2SK7_NWbHRQLqDbaSoXqOnEFDtDspUOjbkw-1TEueRJ2Ok-GJM7sfEjnFSbHqn0mH-M4s4GE3aR_C1Eb43SEfI-DEGhI-GxcBiUeh6zkdDXyfhvm1wr5VsUyqmwRsFh972ivw93t8iKPkKZnGV1FtYfovQF8LaI5NJL6rW7-8dYAydXLFADeqJSMUMqVKwNT6zWc6-Ni5zWEqgpD319_QY9FVjMFsUkGAp7gWnQ-bHRPuG6s-SrUtEqP9HaDOTVVJgdKu5la6fVY1wPq27EQ7OhPwRv-l8wN&__tn__=-R

 

Maar dat lukte niet. Dus riep Joie de hulp in van de ervaren hondenredders van Hope for Paws. Niet lang daarna reden Eldad, Loreta en JoAnn van Hope for Paws vanuit Los Angeles zo’n 2,5 uur naar Palm Springs om het hondje te vangen. Met hun geheime wapen – verse cheeseburgers – wisten ze het hongerige diertje zo dichtbij te lokken dat ze haar een halsband konden omdoen.

Na wat tegensputteren kalmeerde Abby al snel en in de auto op weg naar de hondenopvang ontspande ze volledig, alsof ze wist dat haar ruige straatleven eindelijk zou verbeteren. In de kliniek ontdekten ze dat Abby een liesbreuk had, die geopereerd moest worden. Maar eerst kreeg ze die flinke knipbeurt die ze zo hard nodig had. De geduldige medewerkers trimden voorzichtig een berg haar van het diertje af dat groter was dan Abby zelf!

https://www.facebook.com/xoxoloreta/photos/a.447864580099/10157391785910100/?type=3

 

En wat er onder het haar zat? Kijk zelf naar deze geweldige metamorfose. En houd een zakdoekje paraat!
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.
Abby mag nu bij het gezin van Eldad en Loreta weer langzaam wennen aan een bestaan als huisdier. Haar vertrouwen in mensen neemt met de dag toe. Haar nieuwe vriendinnetje Bonnie, het 17-jarige hondje van Loreta, helpt haar daarbij. Het zal niet lang meer duren voordat deze schat haar gouden mandje vindt!

Bronnen

©AnimalsToday.nl Liesbeth Riekwel