Het moet afgelopen zijn met de absurde ’traditie’ tijdens ijshockeywedstrijden in de VS om dode en soms ook levende dieren op het ijs te gooien. Dat is een dringende oproep van In Defence of Animals (IDA). Tijdens een recente ijshockeywedstrijd van Detroit Red Wings werd een overleden octopus op de ijsvloer gegooid.

Stop het gooien met dieren tijdens ijshockeywedstrijden in de VS
Dode octopus wordt op het ijs gegooid | Foto: screenshot video In Defense of Animals/YouTube

Schokkend genoeg is dit een vrij gebruikelijke praktijk en meestal worden dode, maar soms ook levende dieren tijdens de wedstrijd op het ijs gegooid. Dit varieert van kippen en eenden, tot inktvissen en meervallen. In Defence of Animals:

“Er moet eindelijk een einde komen aan deze respectloze en meedogenloze traditie! Dring er bij de National Hockey League op aan om strengere straffen op te leggen voor fans die met dieren gooien en zeg tegen de Detroit Red Wings dat ze stelling moeten nemen tegen deze respectloze en meedogenloze traditie.”

Gooien met dieren tijdens sportwedstrijden

In onderstaande video, gemaakt tijdens een Detroit Red Wings-wedstrijd, is een man in het publiek te zien die een dode octopus vasthoudt. Hij rent de trap af en slingert het lichaam van de octopus de ijsbaan op, terwijl de mensen om hem heen harteloos staan te juichen en te lachen. Het gebrek aan respect en minachting voor het feit dat dit ooit een levend en zeer intelligent wezen was, is meer dan voelbaar.
.

.
Het gooien met dieren tijdens sportwedstrijden is een armzalige ’traditie’, die 70 jaar geleden uit baldadigheid begon. In Defence of Animals:

“Zeventig jaar met dieren gooien is zeventig jaar te lang – er moet een einde komen aan deze gruwelijke praktijk! De hockeyteams en stadionbeambten tolereren deze praktijk en keuren deze zelfs goed, hoewel deze wrede daad technisch gezien tegen de wet is en overtreders uit het spel kunnen worden gezet en mogelijk een boete kunnen krijgen.”

Wedstrijdbezoekers worden officieel gecontroleerd bij de poort, maar dat lijkt deze gruwelijke traditie niet terug te dringen. De vraag is hoe effectief de controles zijn.

Genadeloos

De meeste andere gevallen waarin dieren op het ijs gegooid worden zijn een reactie op de oorspronkelijke Detroit Red Wings-’traditie’ met de octopus. De Nashville Predators zijn berucht omdat ze tijdens wedstrijden meervallen op het ijs gooien. Fans van andere teams hebben sindsdien meegedaan aan deze abjecte daad met kadavers van eenden en inktvissen. Zelfs een levende kip werd ooit genadeloos op het ijs gezwiept tijdens een doorlopende wedstrijd.

Stop het gooien met dieren tijdens ijshockey in VS
Octopussen zijn uiterst intelligente wezens | Foto: publiek domein

Octopussen zijn zeer intelligente en bewuste dieren, die gereedschap kunnen gebruiken en problemen kunnen oplossen. Ze ervaren verschillende emoties, zoals vreugde, pijn en angst en zijn erg speels en nieuwsgierig. Octopussen hebben, net als wij mensen, cultuur. Ze leven gemeenschappelijk en vertonen complex hiërarchisch gedrag.

Stop het gooien met dieren

Dieren mogen niet lijden omwille van een belachelijke sporttraditie. Al meer dan 70 jaar worden tijdens hockeywedstrijden octopussen en andere dieren op ijsbanen gegooid. Dring er bij de National Hockey League op aan om strengere straffen op te leggen voor fans die met dieren gooien en zeg tegen de Detroit Red Wings dat ze stelling moeten nemen tegen deze respectloze en meedogenloze traditie. Dat kan hier.

Bron:

©AnimalsToday.nl BVR