De commissie van cultuur van het Spaanse Congres heeft een wetsvoorstel goedgekeurd waarbij het stierenvechten de status ‘cultureel erfgoed’ krijgt. Eind oktober zal de Senaat (de Spaanse Eerste Kamer) stemmen op dit wetsvoorstel.

erfgoed
photo credit: Akbar Sim via photopin

Gelukkig is het zo dat zelfs als dit wetsvoorstel goedgekeurd zou worden, het verbod op het stierenvechten in Catalonië en de Canarische Eilanden zal blijven bestaan. De nieuwe wet zal namelijk niet boven de regionale wetten staan.

CAS International heeft samen met verschillende internationale organisaties (Humane Society International, World Society for the Protection of Animals, League Against Cruel Sports, PETA en het platform La Tortura No Es Cultura) hard gewerkt aan de campagne #LoveSpainHateBullfights om te voorkomen dat het stierenvechten de status ‘cultureel erfgoed’ krijgt. Momenteel gaat onze lobbywerk door om de senaatsleden te overtuigen tegen het wetsvoorstel te stemmen.

Juist door deze tegenslag gaan we gewoon door met onze strijd. We vermoedden de uitslag namelijk al. Daarom steunen we het Spaanse burgerinitiatief #PANYTOROS (Brood en stieren, verwijzend naar Brood en Spelen), dat bedoeld is om het wetsvoorstel, mocht het goedgekeurd worden, te annuleren en uiteindelijk het stierenvechten te verbieden.

Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom de verklaring van het stierenvechten als ‘cultureel erfgoed’ van Spanje.

Persbericht Comité Anti Stierenvechten (CAS)