Stichting KonijnenBelangen (SKB) reikt voor zesde keer de SnuffelAward uit

Op zaterdag 19 oktober 2013 reikt Karen Soeters,  oprichter en hoofdredacteur van dierennieuwssite PiepVandaag.nl en bekend van Koffietijd als dierennieuwsdeskundige, namens de Stichting KonijnenBelangen (SKB) de SnuffelAward uit aan  kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord.

Konijnen - snuffelaward
Konijnen in buitenverblijf, ter illustratie | Foto: Knijntje143 at nl.wikipedia [Public domain], from Wikimedia Commons
Karen treedt hiermee in de voetsporen van Esther Ouwehand en Dafne Westerhof, die voorgaande jaren een SnuffelAward uitreikten. De SnuffelAward is de prijs voor de meest konijnvriendelijke kinderboerderij van alle kinderboerderijen die door de SKB zijn bezocht. Hiermee wil de SKB aandacht vragen voor de leefomstandigheden van konijnen op kinderboerderijen.

Voorbeeldfunctie

“Kinderboerderijen hebben een voorbeeldfunctie. Konijnen worden vaak nog  gehouden in te kleine hokken zonder maatje en speelgoed. Niet alleen op kinderboerderijen, maar ook bij particulieren. Door de uitreiking van de SnuffelAward wordt aandacht gevraagd voor dit probleem”, aldus Ed van den Berg, voorzitter en mede-oprichter van de SKB.

Vrijwilligers van de SKB hebben het afgelopen jaar door het hele land diverse kinderboerderijen geïnspecteerd. Aan de hand van een vragenlijst worden de kinderboerderijen beoordeeld op verzorging, huisvesting, voeding en medische zorg. Uit alle ingevulde vragenlijsten wordt tenslotte een winnaar gekozen.

Dit jaar gaat de SnuffelAward dus naar kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord. Parkhoeve Breda-Noord maakt deel uit van het park Hoge Vucht en werd op 6 oktober 2001 geopend.

Grote happening
Belangstellenden zijn 19 oktober vanaf 13.00 uur van harte welkom op de Parkhoeve Breda-Noord, Tussen de Dijken 101 in Breda. Het is de hele middag feest met onder andere schminken, konijnenmaskers knutselen, een speurtocht, het konijnenpad en natuurlijk het prachtige winnend konijnenverblijf bewonderen. Het is leuk als de kinderen als konijntje verkleed komen. Voor meer informatie en de routebeschrijving zie www.parkhoevebredanoord.nl.

Persbericht SKB