Het thema van de 6de editie van het Nikon Film Festival is ‘Je suis un geste’ (ik ben een gebaar). In de film ‘Je suis une caresse improbable’ (ik ben een onwaarschijnlijke streling) vindt een onverwacht ontmoeting plaats tussen mens en stier. Stieren worden vaak gezien als woeste dieren, maar in feite zijn ze zeer zachtaardig. Christophe Thomas laat dit heel mooi zien in zijn filmpje over het stierenvechten met stier Fadjen.

vechtstier Fadjen
Stier Fadjen | Foto: screenshot video

Fadjen is een Spaanse vechtstier die in 2010 uit de stierenvechtindustrie is gered. Christophe Thomas heeft Fadjen de kans gegeven op een mooi leven zonder dierenleed. Stem op het prachtige filmpje ‘Je suis une caresse improbable’ dat uw hart zal doen smelten. Je kunt hier op de film stemmen door onder de video te klikken op ‘soutenez ce film’ (steun deze film) tot en met 15 februari 2016.

Eén van de hoofddoelen van Christophe Thomas is mensen te informeren over de wrede stierengevechten. Dit doet hij door te laten zien dat Fadjen een heel zachtaardig dier is dat het liefst rustig graast en speelt in de buitenlucht met zijn familie (een aantal geiten en een koe waarmee hij dochter Juliette heeft). Verder geniet hij ervan om geknuffeld, geaaid en geborsteld te worden.

Persbericht Comité Anti Stierenvechten (CAS)