Zangeres Ellen ten Damme gaf vanmiddag met vijftien levensgrote panda’s in hartje Utrecht het startsein voor de landelijke WNF-pandaknuffeltour. Begeleid door strijkers voer de WNF-ambassadeur over de Oudegracht naar het centrum waar ze een kort optreden verzorgde. Met het miniconcert begint de ‘Aarde op 1 Pandatour’ door Nederland. De knuffeltournee eindigt woensdagavond 16 december bij de muzikale tv-show Zet de Aarde op 1 die AVROTROS op NPO1 uitzendt.

pandaknuffeltour
Pandaknuffeltour van start | Foto: WNF

De 15 grote panda’s nodigen de komende dagen op diverse plekken voorbijgangers uit voor een knuffel en een selfie om daarmee samen te laten zien dat we de aarde op 1 moeten zetten. Na de start met Ellen ten Damme in Utrecht bezoeken de panda’s tot 16 december de IKEA en de Grote Markt in Groningen, de Efteling, de drijvende kerstmarkt in Leiden en Winterparadijs in Den Bosch. Volgende week woensdag eindigt de pandatour bij de tv-show die live vanuit Amsterdam wordt uitgezonden. Het programma van de Pandatour en de voorbereiding van de panda’s zijn te vinden op de site van WNF.

Noodzaak natuurbescherming
In de tv-show Zet de Aarde op 1 zingen artiestenteams voor het eerst hun speciaal geschreven lied voor de aarde. Ellen ten Damme voert het team aan dat zich inzet voor de zeeschildpad. Andere artiesten zijn René Froger, Frans Bauer en Tania Kross. Zij hebben zich laten inspireren door een bedreigde diersoort, de schoonheid van de natuur en de bedreigingen waar de aarde aan bloot staat. Het Metropole Orkest verzorgt de begeleiding en Frits Sissing presenteert de live tv-show. WNF-ambassadeurs als André Kuipers, Humberto Tan, Carice van Houten, Loretta Schrijver en Harm Edens onderstrepen tijdens de show ook de noodzaak van natuurbescherming.

De tv-show Zet de Aarde op 1 is woensdagavond vanaf 21.30 uur live te zien bij AVROTROS op NPO1.

Persbericht WNF