Reisorganisatie STA Travel heeft aangekondigd te stoppen met het aanbieden van reizen naar de stierenrennen in Pamplona, Spanje. De organisatie besloot hiertoe naar aanleiding van een petitie, die werd gestart door dierenwelzijnsorganisatie The League Against Cruel Sports (LACS).

Stierenrennen Pamplona
Stierenrennen Pamplona | Foto: Bernard bill5 at nl.wikipedia [CC-BY-SA-2.5, GFDL or CC-BY-SA-3.0], from Wikimedia Commons
STA Travel organiseerde reizen speciaal gericht op het bezoeken van Pamplona tijdens de stierenrennen van de feesten van San Fermín (jaarlijks van 7 t/m 14 juli). Zes vechtstieren en een aantal ossen worden over een afstand van 825 meter naar de arena van de stierengevechten gedreven om de menigte te vermaken. Duizenden Spanjaarden en toeristen op zoek naar spanning, rennen samen met de stieren door de nauwe straatjes. De stierenrennen zijn een zeer dieronvriendelijk evenement, waarbij ieder jaar vele mensen en dieren gewond raken en zelfs sterven.

Binnen 7 dagen verzamelde LACS, met hulp van CAS International, 12.000 handtekeningen van over de hele wereld, tegen het aanbieden van reizen naar de stierenrennen in Pamplona, waarna STA Travel besloot deze reis niet langer aan te bieden. Lees hier de verklaring van STA Travel.

Bron: CAS International ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor