De regering van Sri Lanka gaat het ritueel offeren van dieren in hindoeïstische tempels verbieden. Een woordvoerder van de regering heeft tegen het Britse publieke omroep BBC gezegd dat het initiatief is voorgesteld door de Minister van Hindoeïstische Religieuze Zaken. Hij gaf ook aan dat de meeste hindoe-groepen onder de bevolking in het eiland het voorstel steunen.

dierenoffers
Sri Lanka verbiedt rituele dierenoffers in hindoeïstische tempels | Foto: Pixabay

Sommige hindoes offeren geiten, buffalo’s en kippen bij hindoeïstische tempels, maar vanuit de samenleving is er veel kritiek op deze dierenoffers omdat ze als niet humaan beschouwd worden. Boeddhistische groepen vormen een meerderheid in Sri Lanka.

Bij deze offers is het gebruikelijk om de dieren dood te laten bloeden. Veel hindoes in Sri Lanka kiezen ervoor om geen dieren te offeren. Hindoes op het eiland zijn verdeeld als het gaat om het wel of niet toestaan van het brengen van dierenoffers. Sommigen vinden dat ze de vrijheid moeten hebben om de keuze te maken.

De nieuwe wetgeving zal naar alle waarschijnlijkheid zich uitsluitend richten op de dierenoffers die hindoes brengen. Moslims mogen nog steeds dieren ritueel slachten.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.