De marine in Sri Lanka heeft afgelopen zondag twee jonge olifanten van de verdrinkingsdood gered. De dieren raakten door nog onbekende redenen in diep water terecht en konden hun slurven nauwelijks boven water houden. De olifanten werden door de marine met behulp van duikers, touwen, een flottielje (een formatie van kleine oorlogsschepen) uit zee gered en weer aan land gebracht.

marine
Foto: Pixabay

De Sri Lankaanse marine verklaarde:

“Nadat de dieren veilig aan land zijn gebracht, zijn ze vervolgens vrijgelaten in de jungle van Foul Point (in Trincomalee district). Ze hebben enorm geluk gehad dat ze werden gezien door een patrouilleboot, die verschillende andere boten heeft opgeroepen om te helpen met de reddingsactie.”

Oversteken
Twee weken geleden moest de Sri Lankaanse marine al een soortgelijke actie uitvoeren, toen een eenzame olifant zo’n 5 mijl buiten de kust in de diepe wateren van de Indische Oceaan was terechtgekomen. Volgens de autoriteiten zijn de dieren mogelijk meegetrokken door de stroming toen ze ondiepe lagunes in de regio overstaken.

https://www.youtube.com/watch?v=KaIUUL1SeTc

In mei redde de marine samen met de lokale bewoners ook al een groep van 20 grienden, die in Trincomalee waren gestrand. Het gebied is populair vanwege de mogelijkheid tot whalewatchen, aangezien er veel blauwevinvissen en potvissen voorkomen.

Bron: Guardian ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor